Če si srečno zasedena, ti je verjetno dobro. Če so tvoje prijateljice samske, jim verjetno ni vseeno, zato tudi težko poslušajo stvari, ki jim razlagaš o svojem razmerju. Včasih raje bodi tiho in tega nikar ne govori svojim samskim prijateljicam.

Kljub temu, da se dobro razumemo s svojimi prijateljicami in jim lahko marsikaj rečemo, obstajajo mnenja, za katera je bolje, da jih obdržite zaseTega nikar ne govori svojim samskim prijateljicam, če ne želiš, da ti zamerijo.

“Naj ti organiziram zmenek s prijateljem mojega moža.”

Nihče ne dvomi v tvoje dobre namene. Vendar pa, če bo tvoja samska prijateljica želela spoznati nove potencialne partnerje, te bo za pomoč že prosila sama. Poskus organiziranja zmenka, ki si ga tvoja prijateljica morda sploh ne želi, lahko izpade precej pokroviteljsko.

“Ne skrbi, našla boš pravega.”

Takšna sporočila implicirajo, da je biti samski nekaj napačnega. Veliko ljudi bolj uživa v samskem življenju ali pa si zvez niti ne želi.

“Zakaj si še vedno samska?”

Med tem, ko to misliš kot kompliment, pa lahko tvoja prijateljica to razume drugače. Poleg tega ni čisto jasno, kakšen odgovor je primeren, in tako lahko takšna vprašanja povzročijo le neprijetno atmosfero.

“Tvoj bivši mi nikoli ni bil všeč.”

Tej povedi se je pogosto težko izogniti – še posebej, če gre tvoja prijateljica ravno čez boleč proces prebolevanja svojega bivšega partnerja. Vendar je treba razumeti, da sta imela razloge, da sta bila v zvezi. Čeprav je ta razpadla, verjetno ni bila v celoti slaba in tvoja prijateljica ima morda svojega bivšega še vedno rada.

“Te kaj skrbi biološka ura?”

Celotni besedni zvezi »biološka ura« se je pametno izogibati v vseh situacijah. To velja za vse ženske, ne glede na to, ali so v zvezi, samske ali pa poročene.