Ob polnih omarah oblačil, obutve, ličil in modnih dodatkov pridejo tudi takšni dnevi, ko nase nadenemo takšno kombinacijo, ki ne izžareva ravno naše prave podobe. Verjetno veste, da stil in oblačila, ki jih nosite, vplivajo na vašo samopodobo. Tukaj je sedem modnih napak, ki se jih izogibajte, če ne želite, da vašim letom dodajo še deset let.

Z izbiro točno določene modne kombinacije podzavestno sprejemamo tudi določene značilnosti, povezane z njo – če torej izberemo kose, ki nas spominjajo na starejšo žensko, se bomo tudi mi v njih tako počutili. Če tega učinka ne želite doseči, se temu lahko izognete s temi sedmimi modnimi nasveti.

Široka oblačila

Izberite oblačila, ki ustrezajo vaši velikosti.

Široka oblačila so udobna, a ste v njih lahko videti težji in večji. Izogibajte se jim, če želite delovati mladostno. Izberite oblačila, ki ustrezajo vaši velikosti in tako poudarite svoje najboljše lastnosti.

Vrat

Razkrijte vrat.

Izberite raje majico (srajco, bluzo), ki bo razkrila vaš vrat. S primernim izrezom ste lahko videti mlajši, zato se izogibajte majicam, ki zakrivajo vaš vrat in prsni koš.

Krila

V krilu do kolen boste videti mlajše.

Prekratko krilo lahko hitro prestopi mejo dobrega okusa. S predolgim krilom pa ste lahko videti starejši. Izberite krilo do kolen, v katerem boste videti sveže, mladostno in zapeljivo.

Puloverji

Namesto debelega puloverja izberite jakno ali suknjič.

Če se še tako ne morete ločiti od debelega puloverja, se mu boste morali odpovedati. Če seveda želite delovati mlajše. Še posebej če gre za temno barvo. Namesto tega izberite jakno ali suknjič.

 Šal

Šala ne nosite vedno.

Šal lahko še najslabšo modno kombinacijo dvigne na novo raven, a ne nosite ga vedno. Z njim ste videti starejši, saj vam zakriva vrat. Kot že omenjeno, naj bo vaš vrat odprt.

Ličila
giphy (4)

Temnim in močnim ličilom se bo treba odpovedati, če ne želite delovati starejše. Premočna šminka poudari gube okoli vaših ust(nic), s pretemnimi senčili pa so vaše oči videti bolj zgubano. Z nevtralnimi odtenki senčil in balzamom za ustnice boste videti mlajše.

Samoporjavitev

Namesto porjavitve s sprejem izberite naraven način za pridobivanje barve.

Pojavitev telesa s sprejem je nekaj, čemur se morate izogibati, če ne želite poudariti vseh področji na vašem obrazu, ki jih želite zakriti. Izberite raje kakšen drug način, s katerim boste dosegli naravno, temno barvo.