Fenomen striženja las po razhodu zvesto sledijo nekatere najbolj priljubljene zvezdnice (mislimo tebe, Katy Perry). In da so paparaci in medijska javnost ta fenomen obrnili v pravi obred, niti ni tako slabo. Tukaj so namreč razlogi, zakaj bi si morali ob razhodu s partnerjem postriči lase.

Zakaj bi si morali ob razhodu s partnerjem postriči lase:

1. Je vizualni kazalnik spremembe.

Pomislite, kolikokrat je preobrazba bila simbol velike življenjske spremembe tako v filmih kot v pop kulturi. Vse od Tai v filmu Nimaš pojma (1995) do Andy v filmu Hudičevka v Pradi (2006) – preobrazba je osrednji filmski prizor, ki označuje, da je bil opravljen večji življenjskih prehod. Striženje las je vizualni način, s katerim pokažemo, da smo v tranziciji in da se je v našem življenju zgodilo nekaj, kar presega videz. To je način, da svetu sporočimo, da smo odprli novo poglavje. Nova pričeska, novo poglavje, nova energija, novi mi.
giphy (25)

2. Je simbol, da smo se otresli preteklosti.

Precej dobesedno. Ko gremo v frizerski salon na dramatično spremembo, odvržemo poškodovane dele las in dodatno težo. Medtem ko sedimo na stolu, izgubljamo svojo preteklost in stvari, ki nas vlečejo k tlom. Stvari končno puščamo za sabo in z ramen nam pade teža. Salon zapustimo lažji, tako fizično kot psihično. Prav tako imamo nad to spremembo popolni nadzor. Zdaj se lahko osredotočimo na prihodnost. To dvoje nas naredi neverjetno močne.

PREBERITE ŠE: Kdaj lahko pred partnerjem prvič spustimo golobčka?

3. Zaradi nove pričeske se počutimo bolje tako na zunaj kot znotraj.

Morda si ne priznate vedno, a dober zunanji videz vpliva tudi na dobro notranje počutje. Videz se namreč velikokrat prevede v občutke. In nova pričeska nam lahko da občutek, da smo najlepše dekle na svetu. Poudari lahko naše oči, naše pegice ali naš nasmeh.
giphy (24)

4. Rezultat je takojšen.

V nasprotju z drugimi drastičnimi spremembami, kot je na primer hujšanje, selitev v drugo mesto in spoznavanje novih fantov, je pričeska tista, s katero zadenete takoj! Rezultati so namreč vidni v trenutku. Ni zapoznelega zadovoljstva in neverjetno prijetno je začutiti, kako se lahko fizično in miselno otresemo neke teže. In najboljše pri novi pričeski, ki si jo omislimo ob razhodu s partnerjem? Lasje vedno znova zrastejo!