Ni ga čez udoben fotelj, topel čaj, piškote in film, ki nas spravi v dobro voljo, še posebej, če imamo bolj “kisel dan”. Po navadi so to komedije ali pa prijetne življenjske zgodbe s srečnim koncem, ki pustijo v naših srcih toplino in ugodje ter nas tako pospremijo v dober spanec. Poglejmo si seznam 10 takih filmov.

Iščete film za današnji filmski večer?! Potem poglejte ta seznam filmov in si izberite enega, ki ste ga sigurno v preteklosti spregledali.

Julie & Julia (2009)


Meryl Streep je Julia Child, Amy Adams pa pisateljica Julie Powell. Julie je blogerka, ki si želi vsakodnevno pisati o receptih iz knjige Julie Child, sicer pisateljice, ki je sredi prejšnjega stoletja ameriškim gospodinjam predstavila zapletene francoske recepte ter tako zaznamovala ameriško kuhinjo. Zgodba je preplet obeh glavnih akterk, ki se vsaka na svoj način lotevata življenja, imata pa skupno točko. Film vas bo vsekakor razvedril.

Čudež pod ledom (Big Miracle; 2012)


V morju ob neki vasici na Aljaski se odvija dramatična in romantična zgodba o reševanju kitov. Največje živali na svetu so se namreč ujele pod debelino ledu in ne zmorejo splavati v odprto morje. Prostovoljko organizacije Greenpeace, ki jo igra Drew Barrymore, pokliče nekdanji fant, novinar, da se udeleži reševalne akcije. Zgodba nam bo ogrela srca, saj na precej neosladen način prikaže lepo plat človeštva.

Zbogom, Lenin! (Goodbye, Lenin; 2003)


Leto 1978 je bil čas, ko je hotela cela Vzhodna Nemčija zbežati na Zahod ali pa vsaj v vesolje. Bolje rečeno, to je bil čas, ko je bilo Vzhodnim Nemcem lažje zbežati v vesolje kot pa na Zahod. Mali Alex Kerner (Daniel Bruehl) si želi, tako kot večina vzhodnonemških dečkov takrat, postati kozmonavt. Njihov vzornik je bil Sigmund Jahn, prvi nemški kozmonavt, ki je s Sojuzom 31 poletel v vesolje. Simpatična, zabavna zgodba.

Eksotični hotel Marigold (The Best Exotic Marigold Hotel; 2011)


Skupina britanskih upokojencev se odloči, da bodo svoja zlata leta preživeli v eksotični Indiji. Zapeljiva turistična brošura jih pripelje v hotel Marigold, za katerega pa se izkaže, da je zgolj bleda senca nekdanjega blišča. Mešanica komedije, drame in romance, oplemenitena s sanjsko zasedbo veteranskih angleških igralcev, nam sporoča, da ni nikoli prepozno za nov začetek.

Lapland Odyssey (2010)


Komična zgodba o Janneju, moškem z Laponske, ki se ga njegovo dekle Inari nasiti, saj je precej nezmožen urejeno živeti. Še ko mu Inari da denar za nakup digitalnega TV sprejemnika, mu ne uspe. Dekletu prekipi in Janne dobi ultimat: do jutra mora biti sprejemnik doma ali pa bo ostal brez nje. Janne se z dvema prijatelja poda na zabavno dogodivščino.

Zapiti dnevnik (Rum Diary; 2011)


Ko je leta 1960 bodoči svobodni novinar in nekonvencionalni pisatelj Hunter S. Thompson opravil s služenjem v vojaškem letalstvu, se je takoj preselil v San Juan v Portoriku. Za kratek čas je pisal za športno revijo El Sportivo, ki pa so jo kmalu ukinili. Trudil se je dobiti delo pri časniku San Juan Staru. Tamkajšnja doživetja in ljudje, ki jih je spoznal, so ga navdihnili, da je napisal roman The Rum Diary (Zapiti dnevnik).

Smrt na pogrebu (Death at the funeral; 2007)


Boleče smešna črna komedija Franka Oza o disfunkcionalni družini, ki se zbere na očetovem pogrebu, kjer na dan privrejo šokantna razkritja, stare zamere, grožnje in izsiljevanja.

Jaz, baraba (Despicable me; 2010)


Ustvarjalci animiranih komedij Ledena doba in Horton predstavljajo nenavadno življenje zlobneža Gruja, ki se poskuša v zgodovino človeštva vpisati kot največja baraba, kar jih je kdaj živelo. Na žalost njegove načrte tatvin svetovnih čudes vedno preprečijo nepredvidljive napake in nesposobni podaniki. Naposled se odloči, da bo ukradel Luno, za onesposobitev tekmeca pa želi izrabiti tri sirote. Toda simpatične punčke čemerni barabi prirastejo k srcu, kar Gruju povzroči kopico nenavadnih in boleče zabavnih prigod.

Policist (The Guard; 2011)


Nergavi policist Gerry se s kriminalom v majhnem irskem mestu spopada po svojih pravilih, zaradi prepirljivosti in nenavadnega smisla za humor pa veliko težav povzroči tudi sam. Med raziskovanjem skrivnostnega umora se Gerry zaplete v mrežo mednarodnih tihotapcev mamil, izsiljevalcev in morilcev. Dodatne preglavice mu povzroča redoljubni agent FBI-ja Wendell, s katerim mora sodelovati pri preiskavi, vendar njuno različno razumevanje spoštovanja zakonov povzroči številne zabavne spore in zmešnjave.

Otok v mestu (City Island; 2009)


Vince Rizzo je glava družine in policist po poklicu, a želi si postati igralec. Ker mu je to nerodno priznati, raje svojo žene Joyce prepriča, da se udeležuje igranja pokra, medtem ko on na skrivaj obiskuje tečaj igralstva. Ampak ko je Vince postavljen pred dejstvo, da razkrije svojo največjo skrivnost, se njegovo življenje obrne na glavo, čemur sledi serija kaotičnih dogodkov.