John Malkovich in Robert Rodriguez sodelujeta pri filmu 100 Years, ki ga nihče, prav nihče, ne bo mogel videti še naslednjih 100 let. Prav ste prebrali! Film ne bo na ogled vse do novembra 2115, ko si bo nekaj izbranih srečnežev lahko ogledalo film.

Film 100 Years je del promocije konjaka Louis XIII Cognac, luksuzne pijače, ki se stara sto let.

Zanimiv koncept odpira veliko vprašanj o tem, kaj pomeni ustvarjati umetnost in ali zares ustvarjamo zato, da nas drugi cenijo? Ali morda lahko kljub takojšnji povratni informaciji preživimo trenutni neuspeh? Konec koncev je tudi Van Gogh umrl preden je katero koli njegovo delo postalo slavno.

Film bo na izbrane srečneže počakal v časovno zaklenjenem sefu, ki bo ostal zaprt do 18. novembra 2115, ko bodo ti srečneži, potomci natanko tisoč vplivnih ljudi, ki bodo dobili vstopnice, gledali film na prav tako skrbno shranjenem projektorju.

Film 100 Years

Film 100 Years

In kaj je zgodba filma? Pravzaprav nihče zares ne ve, očitno pa je, da Malkovich v filmu združuje futurizem, znanstveno fantastiko in vizije, ki so jih o današnjem času imeli ljudje sto let nazaj. Nekatere od njih so bile nenavadno točne, seveda pa je bila velika večina vizij nepredstavljiva. In to je tisto, kar prihodnost večini od nas tudi pomeni.