Ljubitelji glasbene scene z Balkana boste zagotovo prepoznali obraze oseb na teh bizarnih naslovnicah albumov. O kakovosti njihovega petja ne bomo razpravljali, vprašati pa se moramo, kdo je kriv za to, da je nastalo teh 12 grozljivih naslovnic albumov iz Juge, ki so bili nekoč hit?

Založniška hiša Jugoton je med letoma 1947 in 1991 izdala številne pop in rock albume, ki so zaradi svoje kakovosti popularni tudi med današnjimi mlajšimi generacijami. V 70. letih prejšnjega stoletja je bil zelo priljubljen rock, pozneje pa se je oblikovala avtentična mešanica jugoslovanske folklore in popularne glasbe, ki je svoj prostor našla tudi v današnjem modernem času.

Uveljavljeni melos je tako postal norma med izvajalci, nič drugače pa ni bilo niti z naslovnicami albumov. Spodobilo se je, da pesem spremlja tudi slikovna podobna, ki je bila zelo slabo narejenaIzvajalci so se namreč večinoma fotografirali pred enobarvno steno, ki so jo nato obdelali s slabim fotošopom, ali pa so pozirali v nenavadni okolici, ki je za današnje razmere absurdna.

Predstavljamo vam 12 grozljivih naslovnic albumov iz Juge, ki so bili nekoč hit:

Galerija: Naslovnice albumom iz Jugoslavije