Trendi se menjajo, ljubiti mode jim slepo sledijo, a ženske, ki so že oblikovale svoj stil, se ne tepejo za kose, ki jih bodo nosile le eno sezono, temveč so vložile denar v kakovostno klasiko, ki bo večno v modi. In katere obleke bi morala imeti vsaka ženska v svoji omari?

Tudi ženske, ki nosijo zgolj hlače ali prisegajo na športni slog, bodo priznale, da boste v njihovi omari našli tudi “punčkaste” obleke.

Kakovostne obleke ne gredo iz mode, nikoli pa vas ne bodo pustile na cedilu, če se boste znašli v situaciji, da morate v zelo kratkem času sestaviti modno kombinacijo, s katero boste izstopali in bo primerna družbeni situaciji.

Se v vaši omari nahajajo te štiri obleke?

Klasična črna obleka

Moda že leta zapoveduje, da vsaka ženska mora imeti v svoji omari črno obleko. Starejše ženske verjetno vedo, da se je to pravilo izpostavilo za resnično in jih je marsikdaj rešilo iz zagate.

Glavni razlog je v funkcionalnosti, saj takšno obleko lahko oblečete za vsako družbeno situacijo. Črna barva pa naj bi se podala vsaki osebi, zato bo smiselno izbran model, sešit za vašo obliko telesa (izpostavi/skrije tisto, kar mora), videti dobro na vas tudi čez nekaj let, ko se vaše telo morda nekoliko spremenilo.

Romantična obleka z vzorci

Romatični model, v katerem se vsaka ženska počuti kot iz pravljice, je must have. Nosite jo lahko podnevi ali zvečer, ko se odpravite na sprehod v mesto, do restavracije …

Takšne modele lahko najdete v različnih dolžinah – krajša obleka je primernejša za več dogodkov, medtem ko boste z maksi obleko bolj izstopali.

Srajčna obleka

Obleka v obliki srajce je podobna črni obleki, saj jo lahko oblečete povsod. Pri takšni obleki je ključno, da jo kupite brez dodatnih motivov in dodatkov, kar boste potem lahko s svojimi dodatki popestrili svoj videz tako, da je primeren situaciji.

Ko želite biti nekoliko bolj preprosto oblečeni, je srajčna obleka dovolj. V situacijah, ko želite izstopati, pa dodajte nakit ali pas, ki bo vašo kombinacijo dvignil na višjo raven.

Bela čipkasta obleka

Nekoč je čipka veljala za luksuzen material, ki so si ga lahko privoščili le bogati ljudje. In tudi danes je sinonim za eleganco, prestiž in ženstvenost.

Čipka je večno v modi, zato ne boste zgrešili, če v svojo omaro dodate belo čipkasto obleko, ki vam ne bo povzročala večjih preglavic tudi z iskanjem nakita, saj je takšna obleka čisto samozadostna.