Ženska moda včasih res ne pozna meja, in to v dobrem smislu. To dokazuje tudi ženska moda 2019 in top trendi za ženske čevlje, ki so letos barviti, ljubki, zapeljivi in udobni.

Katerih 10 trendov čevljev prevladuje v 2019? Kakšna je ženska moda 2019?

Pridih morja

Čevlji za pomlad 2019 (nizki čevlji, sandali, čevlji s peto) so okrašeni z morskimi okraski, kot so školjke in morske zvezde, posložujejo pa se ga oblikovalci, kot so Altuzarra, Michael Kors in Pyer Moss.

Pridih morja, Ancient Greek Sandals

Pridih morja, Ancient Greek Sandals

Pentlje

Eden bolj romantičnih trendov bo letos v središču pozornosti zahvaljujoč oblikovalcem, kot so Zimmerman, Pyer Moss in Saint Laurent. Ne glede na to, ali bodo pentlje na zadnji ali sprednji strani čevljev, bodo čevljem nedvomno dodale srčkan detajl.

Pentlje, Botkier

Pentlje, Botkier

Potiski

Čevlji, ki se ponašajo s kaleidoskopskimi in superbarvitimi potiski so zavzeli modne piste Versaceja, Elie Saab, Zimmermana in drugih. Ta trend je odličen prav zato, ker ga je mogoče najti na prav vsakem tipu čevlja, od superg do petk.

Potiski, Vans

Potiski, Vans

Perje

Najbolj glamurozen trend, pripravljen na večerne izhode, so gotovo čevlji, ki jih krasi perje. Medtem, ko so s perjem okrašeni tudi nizki čevlji, so prav petke s perjem zavladale modnim pistam za pomlad 2019. Trend so napovedali oblikovalci, kot so Simone Rocha, Dries Van Noten, Valentino, Prabal, MSGM in drugi.

Perje, Missguided

Perje, Missguided

PVC

Trend iz leta 2000 se vrača, čevlji s PVC-dodatki so ponovno “in”. Prozorna obutev vseh tipov je bila na pistah Marca Jacobsa, Balmaina, Alexe Chung in Mary Katrantzou.

PVC, Zara

PVC, Zara

Oranžna

Svetel sadni odtenek je eden izmed barvnih trendov leta 2019, zato je uporaben tudi pri čevljih. Fendi, Versace, Maryam Nassir Zadeh in Sies Marjan so na modne piste poslali modele prav v teh barvnih tonih.

Oranžna, Urban Outfitters

Oranžna, Urban Outfitters

Živalski potiski

Trend, ki očitno nikoli ne bo umrl. In to z dobrim razlogom. Off-White, Burberry in Altuzarra so tisti, ki se jim lahko zahvalimo, da bo ta trend živ tudi letos.

Živalski potiski, Mango

Živalski potiski, Mango

Drugačne pete

Pozabite na klasične debelješe pete ali na tanke petke. Letos so “in” nenavadne oblike pet in njihove različice, kar bo naredilo vašo obutev sila zanimivo. To dobro vedo tudi Chloe, Balmain in Emporio Armani.

Drugačne pete, Jeffrey Campbell

Drugačne pete, Jeffrey Campbell

Kristali

Burberry, Balmain in Christopher Kane so za pomlad ustvarili svetleče čevlje. Če vam je ta trend všeč, a v nekoliko subtilenejši, potem so za vas morda spodnji natikači.

Kristali, Topshop

Kristali, Topshop

Svetlo in športno

Superge, peteke in sandali so tokrat v svoji najsvetlješi in najšportnejši obliki. O tem pričajo tudi modne piste Versaceja, Off-Whita, Chrisa Kanea, Prade in Jeremyja Scotta.

Svetlo in športno, Stradivarius

Svetlo in športno, Stradivarius