Skodelica vroče, dišeče kave je najboljši eliksir, ki nas v hladnem jesenskem jutru toplo pogreje, po napornem dopoldnevu pa nam vlije novih moči. 7 načinov, kako izboljšati kavo, vam bo pomagalo, da se te čudovite pijače ne boste nikoli naveličali.

7 načinov, kako izboljšati kavo:

Dodajte ji sol

Ta napotek se sliši malo nor, a deluje. Če kavi dodate ščepec soli, bo to rahlo omililo grenak priokus, ki ga kava pusti v ustih. Dober nasvet za tiste, ki jim grenka kava ne ustreza ravno najbolj.

Kavi dodajte ščepec soli

Kavi dodajte ščepec soli.

V kavni filter dodajte cimet

Cimet v kavi je že stara pogruntavščina. A kako kavi dodati cimet, ne da bi ji slednji s svojimi trdimi zrnci uničil strukture? Predlagamo vam, da cimet dodate v kavni filter. To bo kavo oplemenitilo z nežnim vonjem in okusom, ne da bi vam bilo treba piti trda cimetova zrnca.

Že v filter dodajte cimet

Že v filter dodajte cimet.

Uporabite čokoladno mleko

Najkrajša pot do napitka mocha latte je ta, da namesto navadnega mleka kavi dodate čokoladno.

PREBERITE ŠE: Recept: sladek suši iz banan

Mleko nadomestite s čokoladnim mlekom

Mleko nadomestite s čokoladnim mlekom

Kavi dodajte spenjeno mleko

Spenjeno mleko je mogoče narediti tudi doma. In kdo si ga ne želi imeti na svoji kavi? Več o postopku lahko preberete tukaj.

Dodajte ji spenjeno mleko

Dodajte ji spenjeno mleko.

Instant kavo najprej zmešajte z mrzlo vodo

Instant kavi najprej dodajte dve žlici mrzle vode. To bo pomagalo, da se bo mešanica enostavno razpustila, ne da bi nastajale grudice. Potem pripravek zalijte z vročo vodo.

Instantno kavo najprej zalijte z mrzlo vodo

Instant kavo najprej zmešajte z mrzlo vodo.

Kavi dodajte ovsene kosmiče

Tudi doma lahko naredite zajtrk po Starbucksovem receptu – kava z ovsenimi kosmiči je odličen začetek dneva. Recept najdete tukaj.

Zdrav začetek dneva

Zdrav začetek dneva

Ledene kocke iz mleka in piškotov

Tudi jeseni se tu in tam najde kakšen vroč dan, ko je treba vročo kavo nadomestiti z njeno okusno ledeno alternativo. Za izboljšanje ledene kave si pripravite ledene kocke iz mleka in piškotov. Postopek si lahko preberete tukaj.

Prava poslastica

Prava poslastica