Vsaka pričeska je lepa, če ustreza vašemu obrazu, slogu in letom. A stilisti menijo, da morate biti pozorni na številne stvari, preden se odločite, kako boste uredili svoje lase. Po njihovem mnenju je to 7 pričesk, ki jih ne bi smela imeti nobena ženska. Misliš enako?

Nekaj vrhunskih stilistov meni, da teh 7 pričesk, ki vam jih bomo predstavili v nadaljevanju, ne bi smela imeti nobena ženska.

Lob, ki je predolg.

Lob, ki je predolg

Pričeska, ki je vedno nekje vmes – ni paž in niso dolgi lasje. Lasje samo visijo tam, brez posebnega stila. Stilistka Jenna Mast pravi: “Še ena slaba pričeska je wannabe lob do ramen ali pa super dolgi lasje. Po navadi dekletom dolžina do ramen postane dolgočasna, zato želijo postopoma postrižene lase, ki bi definirali obraz. Težava je vedno gostota las. Če nimate gostih las, boste dobili nekaj, kar nikakor ne bo zapeljiva pričeska. Kvečjemu bo videti staro.”

V-oblika dolgih las

V-oblika dolgih las

Če bi rade dolge lase, potem se izognite pretiranemu plastenju. Če imate spredaj več krajših plasti, boste ustvarile V-obliko, ki pa ne pristaja nikomur. “V-oblika mi je najmanj ljuba zahteva,” priznava Mastova. “Ostane vam neke vrste rep, s katerim težko kar pravega oblikujete in ni zapeljivoi. Odrežite!”

(Pre)dolgi lasje

(Pre)dolgi lasje

Dolgi lasje potrebujejo nekaj plastenja, da so videti sveže. Če imate resnično dolge lase, vas to samo postara. To še posebej velja, če je vaš obraz tudi podolgovat. “Dolgi ravni lasje z ravnim frufrujem so grozna izbira za vse, ki imajo podolgovato obliko obraza,” pravi frizer Marco Pelusi. “Zakaj? Ker še dodatno podaljša obraz.”

Frufru na širok obraz

Frufru na širok obraz

Če imate širši obraz, potem frufru ni najboljša izbira. “Frufru bo vaš obraz samo še povečal,” pravi Alan Benfield Bush, lastnik Your Haircare System. Namesto tega se raje odločite za mehke plasti, ki ne bodo optično razširile obraza.

Bujna trajna

Bujna trajna

Mislili si bi, da so trajne ostale v preteklosti, skupaj s privzdignjenimi rameni in gamašami. A so še vedno precej prisotne. Z leti so se izboljšale, a če se že res morate odločiti za trajno, naj bodo kodri mehki in sodobni. Tista bujna trajna iz 80. let prejšnjega stoletja namreč ne bo pristajala nikomur. Prav tako je pomembno, da za lase dobro skrbite. Kakovostna trajna las namreč ne bo poškodovala.

Pričeska ‘obrnjena bundesliga’

Pričeska ‘obrnjena bundesliga’

Za to pričesko je značilno, da so lasje zadaj kratko pristriženi, spredaj pa daljši. Čeprav pričeska ni zahtevna, nikoli nikomur ne bo laskala. “Kratke pričeske so super za vzdrževanje, če le najdete pravo za svojo obliko obraza,” je za Total Beauty povedal stilist Guy Riggio. “Težava s pričesko obrnjena bundesliga je, da je frufru preveč dolg, lasje zadaj pa potrebujejo vsaj eno stekleničko spreja za lase.”

Striženje las doma

Striženje las doma

Temu se izogibajte, tudi če imate nezahtevne ravne lase. Skoraj nemogoče je, da sami dobro postrižete lase. Če še niste našli frizerja, ki bi vam bil všeč, iščite dalje, ker je vredno.