Cassandra de Pecol je odkljukala že 181 držav sveta, do 196 ji tako manjka samo še 15 držav. Na pot okrog sveta je krenila julija 2015 in bo, če se vse izteče po njenih načrtih, v rekordnem času obiskala vseh 193 suverenih držav ter Kosovo, Tajvan in Palestino. Svoje potovanje je poimenovala Expedition196 in doslej zanj porabila 198 tisoč ameriških dolarjev.

27-letna Američanka iz Washingtona Cassie De Pecol si želi v rekordnem času obiskati vse države sveta in se vpisati v Guinnessovo knjigo rekordov.

Cassie De Pecol v Kazahstanu

Cassie De Pecol v Kazahstanu

Če ji podvig uspe, bo postala tudi prva ženska, ki je obiskala prav vseh 196 držav sveta. Za svoje potovanje, poimenovano Expedition196, je od julija 2015 pa do danes zapravila že 198 tisoč ameriških dolarjev.

To fotografijo je Cassie posnela na Bledu.

To fotografijo je Cassie posnela na Bledu.

Od tega so ji lep del prispevali sponzorji, našli pa so se tudi številni investitorji v njen izobraževalni dokumentarec o trajnostnemu načinu potovanja, ki nastaja sproti. V povprečju v vsaki državi preživi od dva do pet dni.

Da karseda oklesti stroške potovanja, na Instagramovem profilu ta ameriška svetovna popotnica v zameno za brezplačno nastanitev promovira ekološko prijazne hotele. Je tudi ambasadorka miru mednarodnega inštituta The International Institute For Peace Through Tourism (IIPT).


Nedavno je pristala v New Yorku, potem ko je odkljukala Kubo. S 181 obiskanimi državami se bliža koncu epskega potovanja, v okviru katerega je opravila že prek 254 letov v 15 mesecih.

Cassie De Pecol je na dobri poti

Da postavi rekord, ji ostaja še manj kot 40 dni. Morda ji ne boste mogli slediti po svetu, ji pa lahko na Instagramu.

Galerija – utrinki s potovanja Expedition196: