Napako priznajo le neverjetno samozavestni ljudje. Čeprav je priznanje boleče, je to prvi korak k pozitivnim spremembam. Za slab partnerski odnos sta seveda potrebna dva, le-tega pa lahko sabotiramo sami, ne da bi se sploh zavedali. Če počnete teh 5 stvari, ste skoraj gotovo sami tisti, ki ste v tem razmerju 'problem'.

1. Ljudje iz službe imajo prednost pred tvojim partnerjem.

Če sta v pravem razmerju, morata razmisliti o vajinih prioritetah. Naredita seznam, ločeno, nato pa ga skupaj ocenita. To vaju lahko opogumi, da se izogneta sindromu deloholikov, prav tako lahko vidita, do kod se ujemajo vajine vrednote. In čeprav morata v življenju ohraniti prijatelje, bosta morala nekaj časa žrtvovati tudi za vajin odnos. Če imata otroke, je seveda zelo hitro možno, da so njihove zahteve na prvem mestu, ampak kot je dejala Toulina teta v Moja obilna grška poroka 2: “Preden si postala mama, si bila partnerka, punca, žena.”

 Ali na prvo mesto postavljate službo?

2. Tvoje najbolj intimno razmerje je s telefonom.

Kakovostno preživeti čas dvakrat ali trikrat na teden, v času, ko hodita oziroma sta zaročena, bo vajinemu razmerju omogočil, da cveti. Partnerju je treba dati svojo popolno pozornost in prav je, da enako pričakujemo od njega. Pametne telefone umaknita z jedilne mize za vedno in vsaj eno večer v tednu namenita ‘zmenku’ – tudi, če imata otroke.

3. Opravljanje partnerja pred njegovimi prijatelji

O partnerju govorite pozitivno in ga ne omalovažujte, še posebej ne pred drugimi oziroma pred prijatelji. Včasih postanejo pari preveč ‘sproščeni’ in šale gredo predaleč. Predvsem moški svojo identiteto vežejo na delovno mesto in zelo hitro ga lahko užalimo, če njegove napake poudarjamo v javnosti.

PREBERITE ŠE: 9 ‘pravil’ za vroče dolgoletno razmerje, ki jih mora poznati vsak par

 Partnerja ne opravljajte pred njegovimi prijatelji.
4. Partnerja jemljemo za samoumevnega.

Ljudje imamo radi komplimente, tako ženske kot moški. Ženske rade vidimo, da moški opazijo, ko se zanje uredimo, in da cenijo naše osebnostne lastnosti, medtem ko moške to (vsaj na začetku razmerja) spravlja v nekoliko bolj nelagoden položaj. Moškim je všeč, da pohvalimo njihov občutek za dobro izbrano restavracijo, hrano ali pijačo. Najbolje se počutijo, ko vedo, da partnerico s svojim dejanjem osrečijo. Če ima partner občutek, da ga jemljemo za samoumevnega, lahko preneha s temi majhnimi, a pozornimi dejanji in začne gojiti zamero.

5. Jeza, ker nam partner ni odgovoril na sporočilo.

Poskusite se ne jeziti na partnerja, ki vam je pozabil odgovoriti na sporočilo, še posebej, če za to nista bila dogovorjena. Moški sovražijo, ko jih želijo ženske nadzorovati. Ženske pa si želimo, da nas moški pokličejo takrat, ko z nami tudi želijo govoriti. Ko nam partner piše, mu pokažimo, da ta sporočila cenimo. Pozitivna energija ima v razmerju nezamenljivo vlogo.