Ker je Italija ena izmed 'sanjskih' držav, ni čudno, da jo je filmska industrija prepoznala kot idealno za snemanje filmov. Teh 8 filmov bo v vas vzbudilo željo, da Italijo čim prej obiščete.

Tukaj so filmi, ki vas bodo prepričali, da še letos obiščete Italijo.

Rimske počitnice (Roman Holiday, 1953)

Zdolgočasena in zaščitena princesa pobegne svojim varnostnikom ter se v Rimu zaljubi v ameriškega novinarja.

Nadarjeni gospod Ripley (The Talented Mr. Ripley, 1999)

Tom Ripley je poslan v Italijo, da pripelje nazaj bogatega in razvajenega plejboja Dickieja Greenleafa. A ko mu to ne uspe, gre Ripley v skrajnosti.

Soba z razgledom (A Room with a View, 1985)

Ko se Lucy Honeychurch in njena spremljevalka Charlotte Bartlett znajdeta v Firencah v sobi brez razgleda, gospod Emerson in sin George prijazno priskočita na pomoč. To srečanje pa Lucy za vedno spremeni življenje.

Kruh in tulipani (Pane e tulipani, 2000)

Potem ko gospodinjo na izletu z avtobusom pozabijo na počivališču ob avtocesti, se ta odloči, da bo začela novo življenje v Benetkah.

Pod toskanskim soncem (Under the Tuscan Sun, 2003)

Pisateljica Frances Maye, ki živi v San Franciscu, po odkritju moževe nezvestobe impulzivno kupi vilo v Toskani in se odloči, da si bo spremenila življenje.

Neskočna lepota (La Grande Belleza, 2013)

Jep Gambardella je desetletja užival v razkošnem nočnem življenju Rima. Po svojem 65. rojstnem dnevu in šoku iz preteklosti, na svoje pustolovščine gleda mimo nočnih klubov in zabav ter se tako znajde v neskončni pokrajini absurdne, izvrstne lepote.

Jej, moli, ljubi (Eat Pray Love, 2010)

Poročena ženska se zave, kako nesrečno je njen zakone in da je skrajni čas, da se njeno življenje obrne v drugo smer. Po boleči ločitvi se v iskanju lastnega jaza odpravi po svetu.

Casanova (2005)

Legendarni Giacomo Casanova si po tem, ko mu ne uspe osvojiti naklonjenosti beneške gospodične Francesce Bruni, prizadeva, da bi odkril pravi pomen ljubezni.