To se zgodi, ko antično arhitekturo združite z modernim časom – predstavljamo vam koncept edinstvenega bivališča House Inside a Rock.

Šanghajski arhitekt Amey Kandalgaonkar je navdih za hišo, ki jo je poimenoval House Inside a Rock, našel pri savdskoarabski grobnici Mada’in Saleh – arheološko najdišče iz obdobja Nabatejskega kraljestva (1. stoletje) slovi po tem, da je v celoti vklesano v peščeni kamen.

Kandalgaonkar je zasnoval modernejšo različico edinstvenega doma – bivališče ne bi bilo dobesedno vklesano v skalo, temveč bi pri gradnji uporabljali betonske plošče, ki predstavljajo ogrodje bivalnega prostora. Arhitekt poudarja, da bi pri gradnje takšne hiše moral uporabiti preproste oblike sestavnih delov zgradbe, s katerimi bi dosegel vizualno ravnovesje.

Sicer je s pomočjo programske opreme za 3D-načrtovanje je najprej oblikoval skalo, nato pa vanjo vstavil še hišo. Na Instagramu je milijarde že pozval k temu, da s skupnimi moči zgradijo zgradbo, ki je zaenkrat samo še koncept. Ali imate dovolj denarja, da podprete Ameyev projekt?

Galerija: Drugi Ameyevi odštekani koncepti bivanja