Dejstvo je, da smo vsi narejeni v unikatnih merah. Nekateri so po naravi bolj močnih kosti, spet drugi lahko jejo neomejene količine hrane, pa se nikoli ne zredijo. Čeprav naj to dejstvo velja kot opozorilo, da doseganje standardov, ki nam jih postavljajo reklame in modni časopis ni popolnoma zdravo za vsakogar, je potrebno občutek, da se v svoji koži ne počutite dobro, včasih, ne glede na genetske predispozicije, upoštevati. Preberite nasvete, ki vam bodo s preprostimi, vsakodnevnimi triki svetovali, kako shujšati v obraz.

Izogibajte se soli in sladkorju

Trenerja zvezdnikov Chris in Heidi Powell prisegata na izjemno preprost način izgube odvečnih kilogramov. Njun nasvet, kako shujšati v obraz, niti slučajno ni zapleten: izogibajte se soli in sladkorju. Kdor uživa preveč soli in sladkorja, tvega, da mu bo v telesu zastajala odvečna voda, kar povzroči pomik kazalca tehtnice proti večjim številkam. Zmanjšajte dnevni vnos soli na 1500 miligramov in dnevni vnos sladkorja na 20 gramov.

Ne pretiravajte pri vnosu sladkorja

Ne pretiravajte pri vnosu sladkorja

Posvetite se intenzivni telovadbi

Brez intenzivne telovadbe je izguba telesne teže praktično nedosegljiva. Za opazno razliko v postavi je treba telovaditi vsaj 60 minut petkrat na teden. Zelo koristen je intervalen trening – med intenzivnimi vadbami nekaj minut počakate in potem nadaljujete. To vključi tako imenovani afterburn učinek, ki porablja maščobe tudi po opravljeni telesni dejavnosti.

Ne pozabite na telovadbo

Ne pozabite na telovadbo

Spremenite prehranjevalne navade

Tudi neverjetne količine intenzivne in vzdržljivostne vadbe nimajo učinka, če oseba ne poskrbi za uravnoteženo in zdravo prehrano. Izogibajte se predelani hrani in sledite smernicam zdravih diet. Ko se počutite site, nehajte jesti. Za pospešitev presnove pa lahko posežete po temu namenjenih receptih, ki vam bodo v dodatno pomoč v boju proti odvečnim oblogam.

 PREBERITE ŠE: Ključni nasveti svetovnih modnih gurujev

Jejte zdravo

Jejte zdravo

Pijte dovolj vode

Ne pijte vode šele takrat, ko od žeje že komaj odpirate usta. Žeja je že znak dehidracije – pravilno pa je, da se z vodo osvežimo, še preden pripeljemo zadevo tako daleč. Zadostne količine vode vam bodo pomagale pri umirjanju apetitaolepšale kožo in pospešile presnovo. Za razstrupljevalno funkcijo dodajte vodi limono in ingver.

V vodo lahko dodate koščke limone

V vodo lahko dodate koščke limone

Vzemite si čas za spanje

Spanje obnovi telo, pomaga pri ohranjanju močnega imunskega sistema in uravnava hormone. Vsaj 7 h spanja na noč je nujno za dobro funkcioniranje vsakega posameznika. Poleg tega pomanjkanje spanja vodi v povišano izločanje stresnih hormonov, ki pripomorejo k hitrejšemu shranjevanju hranilnih snovi v maščobne zaloge.

Ne pustite, da vam kdo krati spanec

Ne pustite, da vam kdo krati spanec