Mnogi izmed nas verjamejo, da je izoblikovano telo sinonim za zdravje in lepoto. Za poklicne baletnike pa je vitko telo tudi bistveni pogoj za uspešno kariero. Ni čudno, da poklicni plesalci veljajo za prave strokovnjake na področju prehrane in vadbe. Tukaj so nasvetih znanih baletnic, ki nam bodo pomagali do vitke postave.

10 nasvetov poklicnih baletnic, kako do vitke postave:

1. Juha je glavna jed in polna večerja ne obstaja.

Če želimo postati lahki kot peresce, bomo morali zmanjšati količino zaužite hrane. Dobro je, da iz prehrane izločimo sol in različno testo ter vključimo več zelenjave. A ne pretiravajmo – dieta naj bo naravna in uravnotežena. V nasprotnem primeru se lahko zlomimo in lakoto potešimo z bomboni.

Večerja naj bo lahka.

Večerja naj bo lahka.

2. Vedeti moramo, kateri izdelki so dobri za naše zdravje.

Nutricisti in dietetiki priporočajo lososa, mandlje, olive, avokado ter papriko. Zagotavljajo namreč, da bomo z vključevanjem te hrane v naš jedilnik kmalu imeli več energije.

3. Najboljši način raztezanja je branje med izvajanjem špage.

Ni potrebe, da špago izvedemo v celoti (sploh, če je ne moremo). Sedimo in noge raztegnimo koliko se da in med tem berimo svojo najljubšo knjigo. Lahko poskusimo tudi z gledanjem kakšne serije ali TV oddaje.

Med izvajanjem špage lahko tudi beremo.

Med izvajanjem špage lahko tudi beremo.

4. V dnevnik beležimo hrano, ki jo zaužijemo.

Vsakič, ko bomo v dnevnik zapisali, da smo spet pojedli krof,  bomo občutili nekoliko krivde. Vodenje take evidence lahko zmanjša željo po različnih pregrehah.

5. Če želimo vitke noge, potem se pripravimo na trdo delo.

Kalorije lahko kurimo s preskakovanjem kolebnice vsaj 3 minute na dan … vsak dan. Pripravimo si našo najljubšo glasbo in začnimo s poskoki! Poskusimo lahko tudi preprost plié: v stoječem položaju naj bodo noge nekoliko bolj narazen, kot je širina naših ramen. Prste na nogah obrnimo navzven in se spustimo v sedeč položaj. Težo obdržimo na petah. Rezultati nas ne bodo razočarali.

PREBERITE ŠE: Kaj se zgodi, če vajo plank izvajamo vsak dan?

Za vitke noge se bo treba potruditi.

Za vitke noge se bo treba potruditi.

6. Pijmo več vode.

Nujno je, da pijemo veliko vode. Če nimamo občutka žeje, potem si plastenke vode postavimo povsod, kjer delamo, spimo ali počivamo. Steklenica vode naj bo tudi v torbici ali nahrbtniku. Če nam ni všeč okus navadne vode, potem ga lahko obogatimo z rezinami jagod ali pa jabolk.

7. Ravna drža

Lepa drža nas bo naredila vizualno vitkejše. Dobra ideja je, da v kakšni drogeriji ali lekarni kupimo pripomoček za izboljšanje drže in izvajamo vaje za krepitev naše hrbtenice.

Ravna drža je lepa drža.

Ravna drža je lepa drža.

8. Ne prepustimo se dolgčasu.

Ne glede na to, ali smo se odločili za baletne vaje ali pa fitnes, je velika možnost, da se bomo začeli dolgočasiti. Poskusimo združiti in eksperimentirati z različnimi stvarmi in spremenimo svojo vadbo v zabavno dejavnost. Na primer, danes se udeležimo hiphop vadbe, jutri joge in naslednji dan plavanja – tako se naš trud za vitko telo ne bo spremenil v dolgočasno rutino.

9. Vživimo se v vlogo.

Kupimo si tutu, telovadni dres ali pa par gamaš. Če gremo v telovadnico, nam bo žal, da jih ne nosimo, saj se bomo takoj počutili bolj motivirani.

Vživimo se v karakter.

Vživimo se v vlogo.

10. Občutek za ravnotežje lahko dobimo tudi na avtobusu, ki drvi.

Noge naj bodo v širini ramen in ne držimo se ograje/droga. To je še en odličen način, kako dobiti občutek za ravnotežje.