Kaj bo po vašem mnenju povzročilo apokalipso?

Le upamo lahko, da teorije, ki jih je doslej že podala znanost, ne bodo udejanjene. Edina dobra novica je, da bo do grozljivih dogodkov prišlo davno po tem, ko se bo naše življenje končalo.

WannaWanga, uporabnik Imgurja, je s svojo raziskavo ostalim članom spletne skupnosti nagnal strah v kosti. Na kup je zbral najhujše scenarije, ki utegnejo doleteti Zemljo.

Katerih 15 grozljivih katastrof lahko pričakujemo v prihodnosti?

Preveč vode

Kaj lahko se zgodi, da bo kopno čez 10 tisoč let v višini 3 do 4 metrov  prekrito z vodo. Ali je že čas, da kupimo rokavčke?

Tropska puščava

Teorija, ki napoveduje prihodnost Sahare, sicer največje puščave na svetu, je nadvse zanimiva. Po približno 15 tisoč letih naj bi zaradi sprememb v Zemljinem magnetnem polju Saharo v celoti prekril tropski podnebni pas.

Ledena doba

Mogočni Niagarski slapovi bodo čez 50 tisoč let izpodrinili Eriejsko jezero. V tem času se bo prav tako končalo trenutno interglacialno obdobje. Nastopila bo ledena doba, zato vam priporočamo, da si priskrbite topla oblačila.

Zvezdna eksplozija

Wolf-Rayetova zvezda WR 104 bo čez približno 300 tisoč let eksplodirala kot supernova. Silovita eksplozija z izbruhi gama žarkov bo končala življenje na Zemlji.

Asteroid

Ogromnemu asteroidu se bo zelo težko izogniti. V Zemljo bo trčil čez 500 tisoč let in v hipu povzročil nepopravljivo škodo.

Vulkanski izbruhi

Le milijon let smo oddaljeni od tega, da se bomo utapljali v magmi. Po svetu bo namreč prihajalo do množičnih vulkanskih izbruhov.

Poplava Rdečega morja

Rdeče morje bo v prihodnosti poplavilo Vzhodnoafriški tektonski jarek. Novi ocean bo čez 10 milijonov let popolnoma preobrazil Afriko, ki bo sestavljena iz številnih otočkov.

Supercelina

Čez 250 milijonov let se bodo svetovne celine ponovno združile. Vsekakor lahko že začnete razmišljati, kako bi poimenovali novo supercelino.

Nič več gozdov

Zaradi številnih vulkanskih izbruhov bo čez 250 milijonov let raven ogljikovega dioksida v zraku dosegla rekordno vrednost. V takšnih pogojih fotosinteza ne bo več mogoča, zato se bomo morali posloviti od rastlin.

Izumrtje živali

Čez 800 milijonov življenja na Zemlji tako rekoč  ne bo več. Peščica znanstvenikov sicer meni, da nekatere živalske vrste do takrat še ne bodo izumrle. Verjetnost za to je zelo majhna, saj bo raven kisika v vodi izjemno nizka.

Neznosna vročina

Če sovražite visoko vlažnost zraka in vročino, potem življenje čez milijardo let ne bo primerno za vas. Zaradi povečanja svetilnosti Sonca bo povprečna temperatura na Zemlji znašala 47 °C.

Trk galaksij

Galaksija Rimska cesta, ki ji pripada tudi naše osončje, se bo čez 4 milijarde let združila z Andromedino galaksijo.

Ocean z lavo

Čez 7 milijard let bo Zemlja prekrita z oceanom, ki bo namesto vode vseboval lavo. Sočasno bo Sonce ‘posesalo’ Zemljo in Luno. Prihodnost ni ravno rožnata …

Prevlada teme

Sonce bi lahko čez 14 milijard let barvo spremenilo v črno. Tudi v primeru, da ne bo že pred tem ‘pogoltnilo’ Zemlje, ljudem vid ne bo več kaj prida koristil.

Veliki raztrg

Veliki raztrg (Big Rip) naj bi nastopil čez približno 17 milijard let. Takrat je mogoče pričakovati uničenje celotnih jat galaksij, zvezd, planetov in asteroidov, kar bo posledično vodilo do razpada vesolja.