Visokozmogljivi Mercedes-AMG GT R se je javnosti nedavno predstavil na festivalu hitrosti v britanskem Goodwoodu, kjer je konkurenco ustrahoval ne le s strupeno zeleno barvo (poimenovali so jo ‘zeleni pekel‘ – AMG green hell magno), pač pa tudi s strupenimi karakteristikami.

Na festivalu hitrosti v Goodwoodu je Mercedes razkril model Mercedes-AMG GT R, zmogljivejšo različico modela GT S, zaradi katere bodo drugi vozniki zeleni od zavisti, pa ne le zaradi strupeno zelene barve, ampak predvsem zaradi karakteristik, s katerimi je vrgel rokavico modeloma McLaren 675LT in Porsche 911 GT3 RS.

Mercedes-AMG GT R

Mercedes-AMG GT R

Zmogljivejša različica modela Mercedes GT S ima 4-litrski biturbo V8 motor, ki razvije 430 kW (577 KM, 700 Nm navora), kar je 55 kW več od GT S. Od slednjega je na račun dodatkov za izboljšanje pretoka zraka in stabilnosti, uporabe ogljikovih vlaken, aluminija in novih lažjih platišč tudi lažji, in sicer za 50 kilogramov (1555 kg).

PREBERITE ŠE: Mercedes-Benz: oglejte si kratek film o viziji blagovne znamke!

Model Mercedes-AMG GT R brzda zmogljiv in izboljšani zavorni sistem, hitrejše prestavljanje pa omogoča elektronika dvosklopčnega 7-stopenjskega samodejnega menjalnika. V kombinaciji s težo in izpopolnjeno aerodinamiko to omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 3,6 sekunde. Njegova zgornja meja sicer znaša 318 km/h, kar je 8 km/h več od elektronsko omejenega modela GT S. Vozniku so na voljo različni režimi delovanja podvozja, ki je prav tako izboljšano, boljši je tudi športni izpuh. Spremembe so se dotaknile tudi notranjosti. Varnostni pasovi so rumeni, prav tako okrasni šivi, sedeži pa ročno nastavljivi. Hulkovski Mercedes-AMG GT R bo naprodaj novembra 2016.

Mercedes-AMG GT R