Senčenje, masaža obraza, botoks, celo vampirski lifting... To so stvari, ki jih ženske počnejo v upanju, da bodo tako bolj opredelile in pomladile obraz. Razumemo željo, a takšne želje zahtevajo tudi veliko denarja. Za vas imamo veselo novico: podoben učinke lahko naredi nova frizura oziroma striženje las. Lasje namreč pomagajo pri mehčanju bolj ostrih linij obraza. Prav tako lahko pozornost preusmerijo iz že postaranega vratu ali pa brade. Če torej iščete poceni lifting obraza, potem razmislite o novi pričeski. Posvetujte se s svojim frizerjem, ki vam bo pomagal do želenega rezultata.

Modne frizure, ki pomladijo obraz:

Pixie

Ob takšni frizuri bodo ljudje pogledali gor, k naši frizuri. Stilisti priporočajo, da se pri liftingu obraza odločamo za krajše lase – krajši so, bolje je. Daljši lasje namreč velikokrat naredijo obraz utrujen in ne svež. Seveda frizura pixie ni za vsakogar, zato se najprej posvetujte s svojim frizerjem.

Lob

Če želite nekoliko daljše lase, je lob prava izbira. Plasti bodo dale obrazu in ličnicam definicijo. Dober primer dviganja ličnic s pričesko je igralka Jennifer Aniston, saj njene plasti las dejansko kažejo na ličnice. Jennifer Lawrence pa nosi nekoliko sodobnejšo različico.

Paž

Najboljša pričeska, ki bo naredila lepo čeljustno linijo, je gotovo paž. Lahko je klasičen, lahko je teksturiran, dolžina paža pa se mora končati pri čeljusti. Ne nad in ne pod njo.

Paž s frufrujem

Če želite res ubijalsko frizuro, razmislite o pažu s frufrujem. Pričeska namreč deluje kot okvir obraza ter tako poudari ličnice in čeljust.

Frufru

Frufru je čarobna zadeva, še posebej pri daljših laseh. Dodajanje res, šišk na frizuro bo v ospredje potisnilo vaše ličnice. Pomembno pa je tudi, kako bomo oblikovali plasti las, prav mehka plast se mora namreč začeti pri ličnicah. Frufru bo pomagal tudi pri dviganju obrvi, saj lahko dolžina resic spravi obraz v ravnovesje.

PREBERITE ŠE: Pomladanski trendi 2016, po katerih hrepenijo naše omare

Kodrast frufru

Frufru je odlična izbira tudi za kodrasta dekleta. Samo poglejte model Mico Arganaraz!

Frufru na stran

Za tiste s srčasto ali ovalno obliko obraza je najprimernejši frufru na stran, ki ob ostrejši pričeski daje mehkejši videz.

Volumen ob lasišču

Tiste, ki se ne želite postriči, lahko poskusite tudi z volumnom ob lasišču. To bo dvignilo obraz in podaljšalo okrogel obraz. Videz je lahko superženstven in eleganten.

Lasje za ušesi

Lasje različnih dolžin, ki jih umestimo za ušesa, imajo enak učinek kot osvetljevanje (ang. strobing). Ličnice bodo poudarjene, obraz pa bo dobil svež in mladosten sijaj.

Visok čop

Visok čop ima čudežne moči. Z njim bomo dvignili obrvi, bonus pa je tudi ta, da z njim preprosto ni veliko dela.

Frizura v slogu Brigitte Bardot

Za tiste, ki želite dolge lase in ne marate frufruja, bo frizura, ki jo je navdihnila modna ikona Brigitte Bardot, vaša idealna izbira. Brezhibne, dolge plasti las bodo obraz uokvirile in ustvarile prefinjen, seksi videz.