Ne glede na to ali ste trenutno v resnem razmerju ali uživate v samskem načinu življenja, se zdi pobeg v dvoje precej dobra ideja v vsakem trenutku. Kajne? Tokrat smo za vas poiskali nekaj najbolj pravljičnih krajev na svetu. Izbrali smo 10 noro romantičnih destinacij, ki jih nikoli ne boste pozabili. Ena od idej za počitnikovanje bo zagotovo prava za vas!

Noro romantične destinacije, ki jih nikoli ne boste pozabili:

10. Marakeš, Maroko

Če se želite izgubiti v dvoje, je Maroko prava destinacija. Trgi, podobni labirintom, vijugaste ulice in pisane palače – na svetu ni kraja, podobnega Marakešu! Z ljubljeno osebo boste lahko neizmerno uživali in se zabavali ob barantanju z uličnimi prodajalci. Ne pozabite obiskati Medine, starega dela mesta. Tam vas bodo zagotovo očarale vrtoglavo ozke uličice, polne čudovitih barv, ki ponujajo dobre nakupovalne možnosti.

Marakeš, Maroko

Marakeš, Maroko

9. Oaxaca, Mehika

Imate radi raziskovanje in pohajanje po lokalnih tržnicah? Potemtakem berite dalje. Mehiška Oaxaca ponuja vse od obrtnikov, ki na vsakem vogalu prodajajo svoje izdelke, do mavrično pisanih stavb in izjemnih kulinaričnih izkušenj. Oaxaca vas zna navdušiti v pravem pomenu besede. Si predstavljate pohajanje po živahni tržnici, odkrivanje skrivnosti muzejev in občutenje neverjetno ustvarjalne atmosfere, ki prežema to očarljivo južnomehiško mesto? In še glede vremena vam ni treba skrbeti – skoraj vedno je lepo.

Oaxaca, Mehika

Oaxaca, Mehika

8. Bordeaux, France

Francoska vinska regija Bordeaux – izjemna izkušnja, ki vedno poskrbi za neverjetno kulinariko. Prijetno in varno zatočišče med številnimi vinogradi boste lahko izbrali med 290 hoteli.

Bordeaux, France

Bordeaux, France

7. Sedona, Arizona

Če vas mika prijetno toplo podnebje, je Sedona pravi kraj za vaše potovalno omamljanje. Pa še cenovno je zelo dostopna! Pozimi, ko sneg pobeli opečnato rdeče skale, vas bo zasvojila. Vožnja z balonom pred zajtrkom ali opazovanje sončnega vzhoda na enem izmed gorskih vrhov bo eno najbolj romantičnih zatočišč še bolj povzdignilo.

Sedona, Arizona

Sedona, Arizona

6. Yao Noi Resort, Tajska

Če vam denar ne predstavlja nikakršne ovire, je tukaj tajski Yao Noi Resort. Tu je zasebnost bistvenega pomena. Kaj pravite na zasebno vilo z bazenom in dostop do čudovitih zasebnih koščkov plaže, spa, gledanje najnovejših filmov na plaži s pokovko v roki? Neprecenljivo, kaj?

Yao Noi Resort, Tajska

Yao Noi Resort, Tajska

PREBERITE ŠE: “Seksi” bungalovi nad vodo, ki si jih lahko privoščimo

5. Dublin, Irska

Želite v dvoje prečesati super evropsko mestece? Dublin uvrščamo med eno najbolj cenjenih romantičnih potovalnih destinacij. Pestra zgodovina, topli in gostoljubni ljudje, karizmatičen malomeščanski utrip, bivanje v uglajenem hotelu Dylan in večerna zabava v centralnem pubu, kjer kremastega guinnessa točijo v potokih. Seveda je ta na voljo 24/7.

Dublin, Irska

Dublin, Irska

4. Lech Zürs am Arlberg, Avstrija

Si želite smučanja po belih strminah sveže zapadlega snega? V nasprotju z večino smučarskih krajev očarljiva vasica Lech Zürs am Arlberg ponuja mirno zimsko avanturo, ki vas bo popeljala v preteklost.

Lech Zürs am Arlberg, Avstrija

Lech Zürs am Arlberg, Avstrija

3. Modra laguna, Islandija

Lepa in topla geotermalna Modra laguna leži v bližini zahodne obale Islandije, nedaleč od Reykjavika. Zagotovo je eden izmed najbolj magičnih krajev na svetu. Edinstveno naravno zdravilišče je eno izmed 25 svetovnih čudes. Medtem ko boste vi in vaša boljša polovica uživali v prijetno topli vodi, se bodo v ozadju bohotile zasnežene gore. Zares pravljično, ni kaj!

Modra laguna, Islandija

Modra laguna, Islandija

2. Santorini, Grčija

Ste za evropski paradiž v dvoje, ki ga slikajo belo-modre stavbe, modrina Egejskega morja in božanski sončni zahodi? Samo vi in vaša boljša polovica, ki zreta proti obzorju s kozarcem vina v roki.

Santorini, Grčija

Santorini, Grčija

1. Harbor Island, Bahami

Seveda, gre za zelo majhen košček plaže, a ta rožnato obarvani pesek vas bo vsekakor navdušil. Tri milje dolga peščena plaža na Bahamih je ena najbolj edinstvenih znamenitosti karibskega otočja. Sprehod z roko v roki, vaša najljubša oseba pod soncem in dih jemajoča divje pisana obala. Smo poleg tega že omenili toplo podnebje?

Harbor Island, Bahami

Harbor Island, Bahami