V Združenih Arabskih Emiratih pomanjkanje denarja pač ne obstaja. To je država, kjer "domuje" drugi najdražji hotel na svetu, in kjer luksuzna super vozila kar mrgolijo naokoli. Tu se nahaja zajeten kup najrazličnejših prestižnih apartmajev, vil in ostalih hedonističnih zgradb, katerih cenam celo Donald Trump ni kos. V spodnjem seznamu so zbrani najdražji domovi, ki jih lahko najdemo v Dubaju. Torej, če se vam nekaj odvečnih milijonov dolarjev valja doma pod preprogo, vam bo naš izbor osmih dubajskih top nepremičnin prišel še kako prav.

Najdražji domovi v Dubaju:

8. Vila z lastno plažo in 6 spalnicami, Palm Jumeirah, 12.251.565 $

Vila z energijo odprtega življenjskega prostora je več kot idealna za družine. Služkinje in šoferji imajo ločene bivalne prostore s svojim vhodom. Mogočna terasa z neskončnim bazenom omogoča razgled na Dubaj.

7. Vila s 4 spalnicami in pogledom na jezero, Emirates Hills, 13.612.851 $

Vila, za katero bo kupec odštel 545 $ na kvadratni meter, je v beli barvi in renesančnem slogu. Krasijo jo kipi in fontane ter marmornata tla. In še tole, lastniku ne bo nikoli treba uporabiti stopnic, saj ima čarobna zgradba svoje dvigalo. Večina dubajskih vil ima terase, in tudi ta nepremičnina ni v tem kontekstu nobena izjema.

6. Razkošno mansardno stanovanje s 6 spalnicami, Marina Dubaj, 14.974.136 $

S parkirnim prostorom za šest avtomobilov, s šestimi sobami, ki vključujejo zasebne kopalnice, perfektnim pogledom na morje in v neposredni bližini igrišča za golf je razkošno stanovanje v dubajski marini pravzaprav neke vrste kraj, prijazen predvsem mladim hedonistom. Zavzema celotno nadstropje v stavbi Elite Residence, ki čara tolikšno zasebnost, o kateri lahko mnogi le sanjajo.

PREBERITE ŠE: Noro romantične destinacije, ki jih nikoli ne boste pozabili

5. Vila v renesančnem slogu s 6 spalnicami, Emirates Hills, 17.696.706 $

Idilična vila kaže svoje razkošje z ornamenti slonovine in detajli iz zlata, dvotirno kamnito fontano v središču ter skulpturami v renesančnem duhu. To zadnje nas nekoliko vrača v preteklost. Veliko marmorno stopnišče slika videz palače v pravem pomenu besede.

 

4. Velika vila s 7 spalnicami, Emirates Hills, 19.874.762 $

Vila z devetimi spalnicami na Emirates Hillsu je edinstvena v vseh pogledih. Trenutno lahko sprejme dve družini v dveh ločenih stanovanjih. Na zahodu najdemo štiri spalnice, kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Na vzhodni strani so kabinet in tri spalnice z ogromno skupno kopalnico. Če vas našteto še ni prepričalo, pazite sledeče. V zunanjosti leži zajtrkovalnica. Kaj ni to več kot fantastično?

 

3. Razkošno mansardno stanovanje, Burj Khalifa, 27.769.837,056 $

Center Dubaja je znan po svoji živahnosti. Bodoči lastnik tega razkošnega stanovanja bo lahko to opazoval z vrha najvišje stavbe na svetu. Nebotičnik Burj Khalifa je resnično ogromen in našopirjen na vseh koncih in krajih. V sanjskem mansardnem stanovanju, ki se nahaja preko 100. nadstropja in šteje dve etaži, lahko najdemo pet spalnic z zasebnimi kopalnicami, knjižnico, sobo za služkinjo in šoferja, dve kuhinji in pralnico.

Burj Khalifa najemnikom omogoča uporabo stavbne recepcije, parkirišč s portirsko službo, masažnih bazenov, savn, parnih kopeli, teniških igrišč, salona za družabne igre in fitnesa ter s tem zagotavlja aktiven življenjski slog najemnikov.

2. Vila s 5 spalnicami, Emirates Hills, 48.734.672,46 $

Soseska Emirates Hills je zagotovo najprestižnejši del Dubaja, in vila, ki je vredna 48.734.672,46 $, resnično kaže na to. Stavba šteje dejansko velikost dveh povprečno velikih vil soseske in vsebuje dve veliki kuhinji, suito za goste, ogromne kopalnice in pisarno, ki bi lahko komu predstavljala bivalni prostor. Razgled na bližnjo marino in igrišče za golf v neposredni bližini najverjetneje veliko pripomore k višini cene.

1. Razkošno mansardno stanovanje s 7 spalnicami, Palm Jumeirah, 49.279.193,94 $

Sedem spalnic, osem kopalnic in velik terasni prostor za 49 milijonov $. Mansardno stanovanje v Palm Jumeirahu je najdražji prostor v mestu. Zgradba pravzaprav sploh še ni zgrajena. Nepremičnina naj bi bila dokončana šele prihodnje leto. Rezidentom bodo tu na voljo bazeni, otroške igralne površine, saloni, knjižnica, izvrstna kulinarična ponudba in še in še. Privlačno, kajne?