Butični družinski hotel Plesnik leži v osrčju Logarske doline, ponaša pa se z več kot osemdesetletno tradicijo. Njegova izjemna lokacija ponuja pogled na veličastne vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. V skladu z ozadjem so tako pri arhitekturnem biroju Enota izvedli popolno prenovo prej obstoječe stavbe, rezultati pa so fantastični.

Večino prejšnjega velnes centra je zavzemal manjši, naravno oblikovan bazen, ki se je odpiral neposredno na teraso za sončenje pred stavbo. Da bi pridobili in povrnili potreben prostor za nove velneške programe, so pri Enoti delno zamenjali bazen z večjo masažno kadjo, del bazena pa je zdaj krožno počivališče s kaminom. Terasa za sončenje je zdaj razširjena z naravnim plavalnim bazenom, odsev vodi pa še dodatno poudarja čudovit razgled.
Stene iz prodnikov delijo teraso za sončenje na tri dele: na del s savno, na velneški prostor in na vhodni del. Pročelje med razdelki je v celoti iz stekla. Celoten hotel je bil zasnovan z uporabo lokalnih materialov.

Galerija slik – Plesnik

Fotografije: Miran Kambič / Enota

O hotelu Plesnik

Hotel Plesnik se nahaja v naselju Solčava v Logarski dolini. Ponuja prenovljen wellness, ajurvedski in masažni center z notranjim masažnim bazenom, savno, predel za počitek s panoramskim razgledom, zunanji naravni bazen ter teraso za sončenje s pogledom na Alpe.

Hotelski wellness sestoji iz štirih programsko različnih sklopov, ki so razpršeni po prostoru, a hkrati z elegantnimi prehodi povezani v celoto. Osrednji centralni prostor definirata velika ogrevana masažna kad ter prostor z udobnimi počivalniki. Veliko panoramsko okno, ki se vije preko celotne stene, omogoča dobro naravno osvetlitev in s pomočjo premišljene ambientalne osvetlitve obiskovalca sprosti in umiri, njegov pogled pa nežno popelje preko travnika proti alpskim vršacem z Ojstrico na čelu.

V dveh manjših individualnih masažnih studiih se lahko prepustite razvajanju dveh strokovnjakov ajurvede, ki tudi najzahtevnejše goste ne pustita ravnodušne. Zavite stopnice iz osrednjega centralnega prostora vodijo eno etažo niže v lasten intimen svet, ki ga sooblikujejo turška, finska ter bio savna. Subtilna svetloba, mehkoba nežno valovite kamnite stene ter leseni elementi obiskovalcu omogočajo odmik od zunanjega sveta ter popolno sprostitev in pomiritev.

Dobrodošli v svetu sprostitve!