Da ne bo pomote, sem velik ljubitelj tehnologije. Tako kot večina vas, izvem skoraj vse sveže novičke na spletu. Pogosto seveda brskam tudi po socialnih in družabnih omrežjih. Vendar še vedno nisem prepričana, kakšno je pravzaprav moje mnenje o pametnih telefonih. Še posebej po tem, ko sem izvedela, da neka raziskava pravi, da lahko pametni telefon uniči tvoje razmerje.

Raziskava pravi, da lahko pametni telefon uniči tvoje razmerje. Ali to drži? Včasih sem tako zatopljena v svoj iPhone, da nimam pojma, kaj se dogaja v moji okolici. Dolgo se niti nisem zavedala, kako je to lahko nadležno. Šele ko sem zalotila fanta, da ves čas uporablja telefon, mi je tole začenjalo vse bolj kodrati živce.

Rezultati nove študije, ki so jo naredili na Univerzi v Arizoni so pokazali, da je partnerjeva odvisnost od pametnega telefona povezana z manjšo mero zadovoljstva v zvezi in s povečanjem negotovosti drugega partnerja. Ouch!

PREBERITE ŠE: Razlogi, zakaj je bolje kakšen petek ostati doma kot iti na žur

Raziskava pravi, da lahko pametni telefon uniči tvoje razmerje

Raziskava pravi, da lahko pametni telefon uniči tvoje razmerje

“Preverjanje obvestil na telefonu lajša osamljenost, dolgčas in strah pred zamujenim,” je povedal avtor študije Matthew Lapiere. Seveda, prav je, da smo na tekočem z dogajanjem, pravi Lapiere. Dodaja pa tudi: “Treba je telefon odklopiti. Če brskate po njem, ko ste prebrali že vso e-pošto, pregledali cel Facebook in preverili, kaj je novega na Instagramu, potem kažete znake resnične zasvojenosti.”

Edward Hallowell, psihiater in avtor knjig, svetuje, da telefon vsak dan pospravite za uro ali dve. To vam bo pomagalo držati distanco od odvisnosti. Bo šlo?