Katastrofalna poslikava na telesu lahko zelo hitro nastane, zato se oborožite z znanjem, preden se odpravite v studio.

Preden se odpravite v studio, si oglejte nekatere najbolj pomembne nasvete, ki vam bodo pomagali to izkušnjo narediti bolj prijetno.

1. Ko se odpravite na tetoviranje prvič, je dobro, da si omislite manjšo tetovažo, saj bo tudi ‘manjša škoda’, če vam končni izdelek ne bo všeč, pa tudi ne veste, kako se bo vaša koža odzvala na črnilo. Pozneje lahko vedno dodajate nove tetovaže.

2. Poznati morate svoj prag bolečine, saj vam bo to pomagalo pri odločanju o tem, katero mesto na vašem telesu je primerno za tetovažo.

3. Veliko ljudi se odpravi na tetoviranje, ne da bi vedeli, kakšno poslikavo želijo. Ne storite enake napake, ampak imejte natančno v mislih, kaj bo na vašem telesu ostalo do vaše smrti. Najbolj je vredno, da si naredite poslikavo, ki ima kakšen globok pomen in vam bo nekaj pomenila tudi v prihodnosti.

4. Mesto tatuja je ključno.  Vnaprej se odločite, kje želite imeti tatu, imejte pa tudi v mislih, da so nekateri deli telesa bolj občutljivi in boleči, drugi pa manj, kar lahko vpliva na potek tetoviranja.

5. Zaupajte tetovatorju, saj je pomembno, da mu zaupate svoje želje in morebitne strahove. Verjeti pa tudi morate, da bo ustvaril tatu, ki si ga želite.

6. Vzemite si čas in dobro premislite, saj se verjetno zavedate, v kaj se spuščate tako mentalno kot tudi finančno. Poskrbite, da boste finančno sposobni kriti stroške tetoviranja in skrbeti za svoj tatu po izdelavi.

7. Bodite mirni. Povsem normalno je, da ste živčni zaradi tetoviranja, a globoko vdihnite in bodite skoncentrirani. Če ste preveč skeptični, razmislite o tem, ali si tatu resnično želite.

8. Pripeljite s seboj prijatelja, ki ima tatu, saj vam bo pomagal pri izboru poslikave in pri komunikaciji s tetovatorjem.