Barack Obama velja za modrega človeka. Predlaga pa, da preberete te knjige.

Prav zaradi njegovih dosežkov je treba njegovim nasvetom pozorno prisluhniti. Tokrat se je odločil, da svoje priljubljeno poletno branje deli kar na družbenem omrežju Facebook. Po njegovem mnenju najtoplejšega letnega časa ne smemo izkoristiti le za počitek, pač pa tudi za krepljenje uma.

Katerih 5 knjig morate prebrati letos?

1. Educated – Tara Westover

Educated - Tara Westover.

V zgodbi spoznamo mlado žensko, vzgojeno v revni družini iz Idaha. Ta se želi po družbeni lestvici povzpeti s pomočjo izobrazbe, kljub temu pa ne pozabi, od kod je prišla.

2. Warlight – Michael Ondaatje

Warlight - Michael Ondaatje.

Dogajanje v knjigi je postavljeno v čas po drugi svetovni vojni. Bralec podrobneje spozna grozovite in dolgotrajne posledice, ki jih je za sabo pustil najobsežnejši oborožen spopad v zgodovini sveta.

3. A House for Mr Biswas – V. S. Naipaul

A House for Mr Biswas - V.S. Naipaul.

Prva znana novela slavnega avtorja opiše proces odraščanja v Trinidadu. Naipaul, ki je za svoje delo leta 2001 prejel Nobelovo nagrado za literaturo, je sicer preminil 11. avgusta.

4. An American Marriage – Tayari Jones

An American Marriage - Tayari Jones.

Ameriška pisateljica Tayari Jones v svojem delu predstavi mlad temnopolti par, ki je bil obsojen za zločin, ki ga ni storil.

5. Factfulness – Hans Rosling

Factfulness - Hans Rosling.

Hans Rosling je cenjen strokovnjak na področju javnega zdravja. V svoji knjigi zatrjuje, da se moramo v primeru, da želimo izkoristiti človeški potencial, izogniti predsodkom in slediti dejstvom.