Obstajajo številne stvari, za katere se niti ne zavedamo, da so že dolgo let del našega življenja. Mi smo se počutili neprijetno, ko smo ugotovili, da bodo te svetovno znane stvari letos dopolnile 30 let.

V letu 2019 bo te svetovno znane stvari letos dopolnile 30 let. Se zavedate, da so že toliko časa z nami?

Padec berlinskega zidu

Trajalo je 38 let, a vendarle je leta 1989 padel berlinski zid, ki je ločil Vzhodno in Zahodno Nemčijo. Postal je simbol konca hladne vojne.

Serija Simpsonovi

Serija Simpsonovi

17. decembra 1989 je Matt Groening, ustvarjalec te animirane serije, prvič ‘predvajalSimpsonove – sprva je bila ta serija del šova The Tracey Ullman Show leta 1987. Je najdaljša ameriška serija, ki ima več kot 600 epizodPredvajajo jo tudi danes.

Serija Seinfeld

Samooklicana “serija o ničemer” je z leti postala serija s točno določenim namenom. Sprva se je ta imenovala The Seinfeld Chronicles, na začetku pa naj ne bi bila dobro sprejeta.

Serija Obalna straža

Serija Obalna straža

22. septembra 1989 je Mitch Buchannon s svojo ekipo pritekel na plažo v Malibuju. Počasni posnetek njihovega teka je še danes popularen. Serijo so predvajali do leta 2001.

Microsoft Office

Nekateri računalniški programi postanejo sestavni del našega vsakodnevnega dela. Tako je tudi z zbirko pisarniških pripomočkov Microsoft Office. Prva uradna različica programa Microsoft Office je bila izdana leta 1989 za Mac (Apple).

Prvi film Batman

Film Batman

Stripe o superjunakih so ljudje brali tudi pred izidom Batmana, a to je lik, ki je obeležil otroštva vseh nas in jih bo tudi številnimi prihodnjim generacijam.

Svetovni splet

Si lahko predstavljate, kako je bilo pred 30 leti, ko ljudje niso imeli dostopa do svetovnega spleta? Tim Berners-Lee, britanski znanstvenik, je človek, ki se mu moramo zahvaliti, da lahko brskamo po spletu že toliko let.

Igralna konzola Game Boy

Igralna konzola Game Boy

Sodobni otroci imajo na voljo več naprav, ko gre za igranje video iger, toda Nintendov prvenec Game Boy je bil vrhunski tisti čas. To je bila igralna konzola, ki nas je vse zasvojila z igro Tetris.