Tudi dobro premišljeno pričesko lahko majhen detajl pokvari. Izognite se nekaterim 'usodnim' napakam.

Ljudi zelo pogosto ocenjujemo na osnovi videza. In majhen detajl lahko vpliva na to, da osebo ocenimo napačno. V ta koš zagotovo sodi tudi slaba pričeska, ki lahko ‘poceni‘ naš videz. Če želite doseči eleganten ‘look’, se poučite o tem, kako slabe pričeske izboljšati in ustvariti boljšo podobo.

Dekliške kitke

Dekliške kitke

Če ste deklica, bodo kitke na mestu, saj vas bodo naredile mladostno, igrivo in nezrelo. A elegantnega videza s takšno pričesko ne boste dosegli, zato je tu alternativa. Bolje je, da naredite francosko kito, ribjo kost, slap (‘waterfall braid’)

Čop z debelo elastiko

Debela elastika

Res je, da se debela elastika, ki smo jo nosili v 90. letih prejšnjega stoletja, ponovno vrača v modo, vendar ste z njo lahko videti, kot da ste se ravnokar zbudili in se odpravljate do trgovine po kruh. Carrie Bradshaw v Sex And The City je enkrat rekla, da je edino mesto, kjer bi ženska lahko nosila debelo elastiko, kopalnica. Kako potem doseči eleganten videz: izberite elastiko, ki se ujema z barvo vaših las. Če je elastika preveč vidna, ovijte pramen las okoli nje.

Gobica za lase

Gobica za lase

Verjetno se spomnite obsesije z gobicami za lase. A tako hitro, kot je prišla, se je tudi poslovila. Krof na vrhu glave vas lahko postara. Če imate goste lase, lahko gobica ustvari videz ‘dveh glav’. Raje naredite naravno figo, spustite nekaj las in pusitite lasišču dihati.

View this post on Instagram

#beautyvideos #hairtutorial #buntutorial Credit: unknown

A post shared by Makeup and Hair (@itsbeautyvideos) on

Lasne sponke

Lasne sponke

Letos so lasne sponke v trendu. Videli smo jih pri različnih modnih ikonah, ki so dokazale, da je lahko tudi ta pripomoček videti lepo in modno. A to ne pomeni, da morate kot v 90. letih prejšnjega stoletja, ko smo se odpravljali na praznovanje matur sorodnikov, speti cel paket sponk. Dovolj je, da v lase sistematično spnete nekaj sponk in boste videti šik.

Večja španga

Večja španga

Gromozanska španga je super pripomoček, ko želite speti razmršene lase, medtem ko se kopate, ličite ali umivate obraz. Ampak tega nikakor ne želite imeti v laseh, če imate v mislih eleganten videz. Če ne želite eksperimentirati, hočete pa, da so vaši lasje speti, je bolje, če uporabite ‘kitajske palčke’.