Te fotografije posnete z navadno (danes bi lahko celo rekli zastarelo) fotografsko opremo in fotografij nikoli niso urejali. Zato se poraja še več vprašanj in fotografije so še skrivnostnejše. Tukaj je 10 skrivnostnih zgodovinskih fotografij, ki jih ni moč razložiti.

10 skrivnostnih zgodovinskih fotografij, ki jih ni moč razložiti:

‘Pošast’ blizu obale otoka Hook Island

Nekateri verjamejo, da je to delo Photoshopa. A le redkokdo ve, da je bila originalna fotografija posneta leta 1965, ko Photoshop še ni obstajal. Fotograf Robert Le Serrec je ob obali Hook Islands v Avstraliji opazil to neznano bitje in ga takoj fotografiral. Ravno to bitje je še vedno predmet pogovorov raznih zoologov.

'Pošast' blizu obale otoka Hook Island

‘Pošast’ blizu obale otoka Hook Island

Luči v Hessdalen Valley

To fotografijo je posnel norveški fotograf in je edini dokaz obstoja nenavadnih svetlečih objektov, ki letijo nad dolino Hessdalen Valley. Spektralna analiza je pokazala, da so ti objekti sestavljeni iz silikona, železa in skandija. Znanstveniki še vedno ne vedo, kaj naj bi to bilo.

Luči v Hessdalen Valley

Luči v Hessdalen Valley

‘Črni vitez’

Ta nedefiniran predmet je prvič ujel umetni satelit leta 1960, pri ameriški vladni agenciji pa so predmet takoj poimenovala Črni vitez. Od takrat dalje se ta skrivnosti predmet večkrat pojavi: kar naprej se pojavlja in izginja iz naše orbite. Znanstveniki pravijo, da gre za delček umetnega izvora.

'Črni vitez'

‘Črni vitez’

Babuška

22. novembra 1963 so v Dallasu ustrelili ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja. Na tisti dan je več fotografov fotografiralo prizorišče atentata, na več slikah pa se je pokazala ta neznana ženska, ki ima v roki fotoaparat. Tajne službe so jo poskušale najti, saj bi lahko bila ona tista, ki je v objektiv ujela predsednikov umor. Vsi poskusi, da bi odkrili njeno identiteto, so bili zaman. Neznana ženska je zaradi naglavne rute, ki so jo nosile stare Rusinje, dobila vzdevek Babuška.

Babuška

Babuška

Mož, ki pada

Fotografijo je posnel Richard Drew, prikazuje pa moškega, ki pada z WTC-ja na dan terorističnega napada v New Yorku (11. september 2001). Fotografija je obšla svet v samo nekaj urah, ljudje pa so opazili čudno pozicijo moškega: padal je namreč skoraj popolnoma zravnan, kar je izjemno težko. Identiteta moškega ni bila nikoli ugotovljena, čeprav je več Američanov trdilo, da gre za njihovega sorodnika.

Mož, ki pada

Mož, ki pada

PREBERITE ŠE: Iskrene fotografije Rusije, ki jih nikoli ne bomo videli na razglednicah

Mož pred tanki

Ta fotografija je bila posneta v Pekingu leta 1989. Na trgu Tiananmen je neznani moški z lastnim telesom ustavil konvoj tankov. Čeprav se je fotografija pojavila na prvih straneh najbolj znanih medijev po celem svetu, nikoli ni bilo znano, kako je bilo moškemu ime in kaj se mu je zgodilo.

Mož pred tanki

Mož pred tanki

Mobilni telefon v filmu Charlieja Chaplina

Leta 2010 je izšel DVD z dodanimi scenami filma The Circus (Cirkus, 1982). V enem izmed prizorov lahko vidimo žensko, ki v rokah drži nekaj zelo podobnega mobilnemu telefonu. Medtem ko je režiser George Clarke trdil, da so ti prizori dokaz potovanja v času, mnogi skeptiki verjamejo, da je to le neizvirna marketinška poteza.

Mobilni telefon v filmu Charlieja Chaplina

Mobilni telefon v filmu Charlieja Chaplina

Astronavt iz Solway Firtha

Leta 1964 je Jim Templeton posnel tole fotografijo: 5-letno hčerko, ki sedi na travniku. Jim je zatrdil, da na travniku ni bilo nikogar razen njiju, a se je na fotografiji vseeno pojavila neka figura, ki spominja na astronavta. Analize so pokazale, da fotografija nikoli ni bila alterirana.

Astronavt iz Solway Firtha

Astronavt iz Solway Firtha

Goddardova eskadrilja

Fotoalbum Goddardove eskadrilje, ki se je borila v prvi svetovni vojni, vsebuje eno precej čudno fotografijo. Po tem, ko so fotografijo razvili, so člani eksadrilje na njej opazili prijatelja Freddieja Jacksona, ki je umrl dva dni pred fotografiranjem. Eskadrilja se je fotografirala na dan Freddijevega pogreba.

Goddardova eskadrilja

Goddardova eskadrilja

Lunine piramide

Ta fotografija je bila posneta med misijo Apolla 17 in v arhivu jo hranijo kot ‘preosvetljeno’. Ko so znanstveniki preučevali kontrast na fotografiji, so opazili nekaj precej podobnega piramidam. To je razlog, zakaj nekateri ljudje verjamejo, da so na zadnjem delu Lune piramide.

Lunine piramide

Lunine piramide