Na začetku razmerja smo vsi fini, kasneje pa pokažemo svoj pravi obraz. Se spomnite, kdaj ste ga prvič 'spustili' vpričo partnerja? Verjeli ali ne, znanost ima odgovor, kdaj je 'pravi' čas, da pred ljubeznijo prvič spustiš golobčka.

Vsi vemo, da je začetek partnerskega odnosa čas, ko partnerja počasi in previdno spuščamo v naš način življenja, v naše navade in skrivnosti. To je čas sladkanja in ljubkovanja ter dodatnega truda. Čas za bombonjere, lepe obleke in večere v dvoje nekje zunaj. Takrat ‘ugasnemo’ telesne funkcije in skrijemo svoje globoke, temne skrivnosti.

A temu se ne moremo večno izogibati. Le kdo se ne spomni trenutka, ko je prvič spustil goloba pred ljubljeno osebo? Ali pa pustil odprta vrata, ko je šel na stranišče? Mi verjetno ne, a znanost je iskala odgovore in tako ugotovila, kdaj je ‘pravi’ čas, da pred ljubeznijo prvič spustiš golobčka.

 Kdaj lahko pred partnerjem prvič spustimo golobčka?

To počnemo vsi, ampak, ali moramo to početi v enakih časovnih okvirih? Kako hitro je prehitro? V raziskavi je sodelovalo 2000 ljudi, ki so povedali vse: kdaj se lahko nehamo briti, kdaj lahko nekoga kličemo z ljubkovalnim imenom ali pa kdaj lahko govorimo o telesnih funkcijah? Kako hitro (če sploh) bi morali priti do tiste posebne intimnosti s partnerjem?

 Kdaj lahko pred partnerjem prvič spustimo golobčka?

No, prvič lahko golobčka pred partnerjem spustite po treh mesecih razmerja. To je tudi čas, ko ga lahko kličete z ljubkovalnim imenom, ga predstavite družini, se pred njim zjočete ali pa se pred njim popraskate po genitalijah.