Ohraniti svojo popolno formo ni vedno mogoče - znajdemo se v situaciji, ko moramo videti najboljše, zato pa imamo le nekaj minut. Če ne veste, kaj narediti, so tukaj najučinkovitejši triki, ki vam bodo pomagali do vitkejšega videza v nekaj minutah.

Tukaj je 9 učinkovitih trikov, ki delajo čudeže.

Izberite pravo obutev.

Da bile vaše noge videti daljše in telo vitkejše, poskusite s čevlji v kožni barvi. Torej izberite bež, nude, rjavo ali katerokoli barvo, ki je najbližja barvi vaših nog. Če nosite hlače ali hlačne nogavice, izberite podobno barvo, kot je barva vaših hlač. Ta trik deluje, saj doda nogam dolžino in takoj ste videti nekaj centimetrov višji.
Prav tako je dobra ideja, da se izognete čevljem s pasom okoli gležnjev, saj optično skrajšajo noge.

Izberite čevlje, ki so najbližje barvi vaše kože ali barvi vaših hlač.

Izberite čevlje, ki so najbližje barvi vaše kože ali barvi vaših hlač.

Znebite se oblačil, ki so vam premajhna ali prevelika.

Ne kupujte si stvari, ki so manjše ali večje od vaše velikosti. Takšna oblačila bodo samo poudarila vaše pomanjkljivosti in optično dodala nekaj kilogramov. Vaša oblačila bi vam morala pristajati, hkrati pa skriti tisto, kar želite skriti, in poudariti tisto, kar želite imeti poudarjeno.

Oblačila naj se popolno prilagajajo.

Oblačila naj se popolno prilagajajo.

Vedno se držite ravno.

Dobra drža lahko dela čudeže. Prav tako optično zoži vaš pas. Pri ukrivljeni drži niste samo videti manjši in širši, temveč lahko povzroči tudi zdravstvene težave. Da bi se temu izognili, se vedno držite ravno in nekoliko napnite zadnjico. Predstavljajte si, da imate nit, ki vas vleče gor.

Ravna drža prav tako dela čudeže.

Ravna drža prav tako dela čudeže.

Naučite se osnovnih tehnik senčenja.

Senčenje lahko vaš obraz optično zoži in skrije podbradek. Najprej se morate naučiti, kako pravilno uporabljati temne in kako svetle odtenke. Ključno je, da si zapomnite, da svetlite tisto, kar želite poudariti, in temnite vse, kar želite skriti. Prav tako si velja zapomniti vrstni red uporabe – najprej svetle tone in nato temnejše. Seveda ne pozabite, da mora biti prehajanje nevidno. Svetlejša ličila vedno uporabljajte s previdnostjo – rdeča šminka na primer poudari brado in čeljustne linije.

S senčenjem lahko optično zožate obraz.

S senčenjem lahko optično zožate obraz.

Vaš ton kože naj bo nekoliko temnejši.

Temnejša je vaša koža, manj viden je celulit, pa tudi optično smo vitkejši. Ne izpostavljajte se sončnim žarkom in raje uporabite kremo za porjavitev. Najprej očistite kožo in naredite piling telesa. Navlažite kožo s posebno kremo, če imate suho kožo, namesto pilinga raje uporabite gladko gobico. Kožo večkrat navlažite. Bodite pozorni na kolena in komolce.

Porjavela koža poskrbi za vitkejši videz.

Porjavela koža poskrbi za vitkejši videz.

Izberite prave tkanine.

Ne kupujte oblačil, ki so iz grobih materialov. Izogibajte se kvadratastim silhuetam in kotnim linijam, saj te pozornost pritegnejo na problematične predele. Za pokrivanje pomanjkljivosti izberite oblačila iz gladkih in fleksibilnih tkanin.

Tkanine naj bodo gladke in fleksibilne.

Tkanine naj bodo gladke in fleksibilne.

Izberite prave modne dodatke.

Tesni šali in puloverji s puli ovratnikom preobremenijo vašo celotno podobo. Šal si lahko preprosto ogrnete in ga zataknete na primer pod pas. Sicer so najboljši puloverji z okroglim ali V-izrezom. Prav tako pustite odprte 2 do 3 gumbe okoli vratu. Dolge tanjše ogrlice in manjši uhani so prav tako odlična izbira, saj bodo podaljšali vaš vrat in poudarili dekolte.

Dolga tanjša verižica optično podaljša vrat.

Dolga tanjša verižica optično podaljša vrat.

Ne izpostavljajte svojih problematičnih področij.

Včasih si ženske svoja problematična področja preveč prekrijejo. To ima posledično ravno nasprotni učinek, saj ta področja pritegnejo največ pozornosti.

Svojih problematičnih delov ne zakrivajte preveč.

Svojih problematičnih delov ne zakrivajte preveč.

Posvetujte se s frizerjem.

Voluminozne pričeske in pričeske bufon lahko porušijo vaš videz. Raje se odločite za pričeske srednje dolžine oziroma za paža do ramen.

Paž do ramen je odlična izbira.

Paž do ramen je odlična izbira.