Še čakate na najlepši dan v vašem življenju? Ali ste že dahnili usodni DA? Znanost pravi, da je na poroko treba počakati, a naj ne bo predolgo.

Po mnenju inštituta The Institute of Family Studies ter konvencionalne modrosti, naj bi poroka pred dvajsetim letom pomenila tveganje za ločitev v prvih petih letih – in to kar za 32 odstotkov.

Med dvajsetim in štiriindvajsetim letom je tveganje 20-odstotno, med petindvajsetim in devetindvajsetim letom je tveganje 15-odstotno in med tridesetim in štiriintridesetim letom je tveganje 14-odstotno. A nato se trend obrne: od starosti petintrideset let in več se tveganje razveze povzpne na 19 odstotkov. Podatki analize tako kažejo, da se pred dvaintridesetim letom tveganje zmanjšuje in vsako leto več s čakanjem na poroko zmanjša verjetnost ločitve za 11 odstotkov. Po dvaintridesetem letu pa se tveganje za razvezo ponovno poviša za 5 odstotkov na leto. Zdi se torej, da je starost dvaintrideset let magična številka za poroko.

 To so prava leta za poroko ... trdijo znanstveniki

PREBERITE ŠE: 15 znakov, da smo v vezi s pravim moškim

Kar je pri tem zaskrbljujoče, je to, da je ta trend popolnoma nov; še v letu 1995 naj bi poroka v zrelejših letih znižala tveganje za ločitev. Danes pa, onstran dvoma, ljudje, ki se poročijo v svojih tridesetih, tvegajo več kot tisti, ki se poročijo v poznih dvajsetih.