Ustvarjalci grozljivk so v minulih mesecih poskrbeli za super filme, ki si jih lahko ogledate ta vikend.

Katere grozljivke so se uvrstile na seznam najboljših v letu 2018 do tega trenutka?

Tiho mesto (A Quiet Place, 2018)

Grozljivko je režiral John Krasinski, ki se je hkrati preizkusil v vlogi enega izmed glavnih likov. V njej spoznamo družino, ki je prisiljena živeti v popolni tišini. V nasprotnem primeru bi jo namreč ogrozile skrivnostne sile.

Podedovano zlo (Hereditary, 2018)

Po smrti Ellen Graham na plan pridejo srhljive skrivnosti o poreklu njene družine. Vse kaže na to, da se bo praktično nemogoče izogniti podedovani usodi.

Uničenje (Annihilation, 2018)

Zgodba spremlja biologinjo, ki se odpravi na lov za svojim pogrešanim soprogom. Znajde se v krajih, kjer fizikalni zakoni ne veljajo. V vlogi protagonistke se je preizkusila oskarjevka Natalie Portman.

Mama in oče (Mom and Dad, 2017)

Ali si predstavljate, da vas bi vaši starši nekega dne želeli brutalno umoriti z motorno žago? Verjamemo, da se kaj takega lahko zgodi le v sanjah in v filmu, v katerem se Nicolas Cage preizkusi v zanj nekoliko nenavadni vlogi.

Ritual (The Ritual, 2017)

Skupina prijateljev s fakultete se ponovno združi na izletu v gozd. Kot so nas grozljivke že navadile, se v gozdu skriva veliko nevarnosti. Nič drugače ni niti tokrat.

Veronika (Veronica, 2017)

Španski film se vrti okoli zloglasne plošče ouija. V njem spoznamo dekle, ki ji igra popolnoma spremeni življenje.

The Cleanse (2016)

Paul se sooča s številnimi težavami, a naposled le dobi priložnost, da spremeni svoje življenje. S pitjem štirih različnih zvarkov naj bi iz svojega telesa izločil demone.

Ghost Stories (2017)

Profesor Phillip Goodman se odloči, da razišče resnico o treh primerih strašenja, ki se na prvi pogled zdijo nerazložljivi.

Maščevanje (Revenge, 2017)

Trije podjetniki se že tradicionalno srečajo na lovu. Tokrat se jim pridruži tudi Lolita, ljubica enega od njih, ki umre, a se kmalu nepričakovano vrne.

The Endless (2017)

Film sledi dvema bratoma, ki prejmeta videoposnetek. V njem ju nagovarjajo, naj se ponovno pridružita kultu, katerega del sta bila nekoč.