Če vsak teden govorite, da si boste vzeli čas posebej zase, je teh 10 novih serij pravi razlog za to.

Za tiste, ki ne želite časa porabljati na tipične “soap opere”, smo zbrali 10 novih serij z zanimivo in drugačno zgodbo, ki jih lahko pogledate v nekaj dneh ali celo v nekaj urah.

1. Dark, 2017

V majhnem nemškem mestu živijo štiri družine, katerih življenje je prava idila, a to hitro izgubi smisel, ko izgineta dva najstnika. Policija nikakor ne more odkriti, kako je do tragedije prišlo, zato se nekateri najstniki odločijo, da bodo raziskali vzrok izginotja. Med iskanjem se vsak med njimi nauči, da so najmanjši in najbolj nepomembni detajli lahko pomembni za razkritje groznega zločina.

Število epizod: 10

2. Kiri, 2018

Serija govori o usodi dekleta, za katero skrbi socialna delavka Miriam. Rejniška družina je pripravljena sprejeti deklico v svoj dom, vendar se pred začetkom procesa Miriam odloči, da bo organizirala sestanek z dekletom in njenimi biološkimi starši. Po tem obisku dekle izgine. Socialno delavko začne družba obtoževati za dekličino izginotje, toda nihče se ne zaveda, da Miriam ni odgovorna za izginotje otroka, ampak da poskuša ugotoviti, kaj se je zgodilo. Ali ji bo uspelo najti deklico?

Število epizod: 4

3. Apple Tree Yard, 2017

Yvonne Carmichael živi mirno življenje – poročena je, vzgaja otroka in se ukvarja z znanostjo. Nenadoma vstopi v njeno življenje čudovit moški Mark Costley, ki ogrozi njeno družinsko življenje in kariero. Kaj bo izbrala Yvonne – srečo ali rutinsko življenje?

Število epizod: 4

4. Young Sheldon, 2017

Za vse tiste, ki ste gledali The Big Bang Theory, vam bo jasno o čem gre – serija raziskuje otroštvo mladega genija Sheldona Cooperja, katerega mama je zelo religiozna ženska, oče pa ljubitelj piva in gledanja televizije. Poleg tega da domače okolje Sheldonu ni po godu, se ne more družiti niti z otroki, saj ga bolj zanimajo znanstveni eksperimenti kot pa igrače.

Število epizod: 22

5. McMafia, 2018

Glavni lik serije Alex Godman je sin ruskih priseljencev, ki poskuša pobegniti iz svoje kriminalne preteklosti, saj želi začeti živeti mirno življenje z dekletom Rebecco. Ampak Alexa preteklost preganja, zato se mora vrniti na stara pota, da bi rešil ljudi, ki jih ima rad.

Število epizod: 8

6. 9-1-1, 2018

Serija govori o običajnih ljudeh, ki opravljajo zelo tvegane poklice – policisti, gasilci in reševalci tvegajo svoje življenje, da bi rešili ljudi, ki se znajdejo v šokantnih in grozljivih situacijah.

Število epizod: 10

7. Little Boy Blue, 2017

Zgodba temelji na resničnih dogodkih, ki so se zgodili avgusta 2007. Enajstletni fant Rhys Jones je bil umorjen na poti domov, ko se je vračal z nogometne tekme. Priče dogodka niso želele prijaviti policiji, saj so se prestrašile lokalnih huliganov, a detektiv Dave ne izgubi upanja in počne vse, da bi zločine videl za rešetkami. Mu bo uspelo?

Število epizod: 4

8. The Marvelous Mrs. Maisel, 2017

Zakonca Miriam in Joel se srečata na fakulteti, se poročita in imata otroke. Miriam je ženska, ki vedno stoji ob strani svojemu partnerju, zato ga podpira tudi, ko ta krade ideje za svoje komične predstave od drugih umetnikov. Poleg kraje materiala Joel začne tudi afero z drugo žensko in zapusti družino. Miriam zaradi tega zelo trpi, zato se na dan moževega nastopa napije, stopi na oder in priredi najboljši stand-up večer. Ovacije občinstva jo spodbudijo h grajenju kariere, ki jo začne usklajevati z vzgojo otrok, službo in nadležnimi starši.

Število epizod: 8

9. Little Women, 2017

Serija prikazuje življenje štirih sester, ki živijo v času državljanske vojne v ZDA. Njihov oče je odšel na frontno linijo, zato vse težave v družini ležijo na ramenih njihove matere. Dekleta ji pomagajo, zato začnejo opravljati najtežja dela,  da ne bi umrle zaradi lakote.
Vsaka med njimi ima svoj edinstven značaj: Meg je romantična in občutljiva, Jo je intelektualka, Beth je sramežljiva in prestrašena, Amy pa je zelo zvita in izkorišča dejstvo, da jo vsi imajo radi. Skupaj se bodo dekleta naučila številnih življenjskih lekcij, spoznala svoje ljubljene in premagala bolečo izgubo.

Število epizod: 3

10. La Mante (The Mantis), 2017

Akcija poteka v Parizu. Jeanne Deber je hladnokrvna ženska in serijska morilka, ki je v zadnjih 25 letih terorizirala državo. Policija jo uspešno ujame, sodišče pa obsodi na doživljenjsko ječo, a nekaj let pozneje se Francija začne soočati z grozovitimi zločini, ki so izvedeni na isti način, kot jih je izvajala Deber. Ali gre v tem primeru za posnemovalca? Policija se dogovori z Jeanne Deber, da jim bo pomagala pri reševanju zločinov, a pod pogojem, da dela s policistom, ki je njen sin. Mladenič si ne želi delati s svojo materjo, a nima izbire.

Število epizod: 6