Veste, da obstaja kar nekaj odličnih romantičnih komedij, ki so nekoliko drugačne? Zbrali smo nekaj takih za vse tiste, ki jih prezirate. Ne bo vam žal, da ste si jih ogledali.

Romantične komedije so ponavadi tipične 90-minutne ‘žajfnice’, v katerih nesrečna ženska išče ljubezen svojega življenja na vseh napačnih mestih. No, ni vedno tako in obstajajo tudi romantične komedije, ki si jih je vredno ogledati.

To je 10 romantičnih komedij za tiste, ki jih prezirate:

Ko je Harry srečal Sally (When Harry Met Sally …, 1989)


Harry in Sally se prvič srečata leta 1977, ko skupaj odhajata v New York. Tam se njuni poti ločijo. Ponovno se srečata čez pet let, tokrat na letališču. Po potovanju z letalom se spet ločita. Nekaj let za tem sledi novo srečanje, ki med njima rodi dobro prijateljstvo, ki pa preraste v nekaj več.

Neskončen dan (Groundhog Day, 1993)


Arogantni vremenar pristane v majhnem mestecu na t. i. dan svizca. Ko se po napornem dnevu prebudi v nov dan, zgrožen ugotovi, da se je v resnici prebudil v popolnoma identičen včerajšnji dan. Ta pa se bo zanj odslej ponavljal v neskončnost.

Zgodba iz Philadelphije (The Philadelphia Story, 1940)


Mlada in vase zagledana dama je tik pred tem, da se poroči z bogatim, a dolgočasnim moškim. Na predvečer poroke pa se stvari začnejo zapletati: na obisk pride njen nekdanji mož, sama pa se zagleda v novinarja, ki je sicer prišel poročat o poroki za rumeni tisk.

Slediti Amy (Chasing Amy, 1997)


Najboljša prijatelja, Holden in Banky, živita složno življenje, vse dokler ne spoznata Alysse. Holden se namreč vanjo takoj zaljubi, kmalu pa ugotovi, da je Alyssa pravzaprav lezbijka. Kljub vsemu se trudi, da bi veza uspevala. A Alyssa ima preteklost …

They Came Together (2014)


Ameriška satirična komedija pripoveduje zgodbo o Joelu in Molly, ki se zasovražita na prvi pogled: njegovo korporativno podjetje s sladicami grozi, da bo zaprlo njen manjšo indie prodajalno sladkarij. Kot si lahko mislimo, se zaljubita … in razideta. Zdaj pa morata ponovno najti skupni jezik.

Loči me in zapelji (Intolerable Cruelty, 2003)


Zapeljiva Marylin ima pred seboj samo en cilj – uloviti čim več bogatih mož in se ločiti. Ko njen zadnji mož najame enega najboljših ločitvenih odvetnikov, Marylin ostane brez svojega deleža. Zato skuje maščevalni načrt, poln skrivnostnih taktik in prevar.

Modern Romance (1981)


Robert Cole je hollywoodski filmski montažer. Njegovo razmerje z zelo potrpežljivo bančnico Mary Harvard je ujeto med neizmerno predanostjo in neskončno agonijo. Vse to pa zato, ker je sebični Robert malce nevrotika, ki se nikoli ne more odločiti, ali je to razmerje pravo. Ko z Mary prekineta, Robert ugotovi, da moderna romanca ni tako preprosta in da so ljudje, ki jih ljubimo, po navadi tudi tisti, ki jih najbolj prizadenemo.

Moj bivši se poroči (My Best Friend’s Wedding, 1997)


Julianne Potter in Michael O’Neal sta si na faksu obljubila, da se v primeru, da se do 28. leta od njiju noben ne poroči, poročita drug z drugim. Nekaj dni pred njenim 28. rojstnim dnevom ji Michael pove, da se bo čez 4 dni poročil s Kimmy Wallace, 20-letno študentko iz bogate družine. Ko Julianne ugotovi, da je zaljubljena v Michaela, se odloči, da prepreči poroko.

Ljubezen na prvo bolezen (The Big Sick, 2017)


Stand-up komik Kumail, po rodu iz Pakistana, se po enem svojih nastopov zaplete s študentko Emily. Čeprav oba vztrajata, da gre le za bežno avanturo, se med njima kmalu splete resno razmerje. Kumail se znajde v kočljivem položaju, saj mu njegovi nič hudega sluteči starši medtem neutrudno iščejo pakistansko nevesto. Zgodba pa se šele zares začne, ko Emily zaradi skrivnostne bolezni pristane v bolnišnici …

Štiri poroke in pogreb (Four Weddings and a Funeral, 1994)


Sramežljivi Anglež Charles na poroki spozna simpatično Američanko Carrie, v katero se zaljubi. A čustev ji ne sme pokazati, čeprav se srečata še na enem pogrebu in treh porokah, pri čemer je ena od njih njena. Ko se Charles tudi sam znajde pred oltarjem, se zave, s kom si resnično želi preživeti življenje.