Ali ste že obiskali Južno Ameriko? Tudi če je vaš odgovor pritrdilen, smo prepričani, da destinacij, ki jih razkrivamo tokrat, še niste videli od blizu. Če je le mogoče, vam svetujemo, da to kar se da hitro spremenite.

Južna Amerika ponuja mnogo več kot Izgubljeno mesto Inkov oziroma Machu Picchu in brazilsko plažo Copacabana. Na tokratnem seznamu vam predstavljamo predele te celine, ki ne doživljajo pretirane slave. Poudarek smo dali neokrnjeni naravi, ki je turisti zaenkrat še niso iznakazili. Poglejmo, katera južnoameriška območja so si prislužila mesto v našem izboru.

Semuc Ghampey, Gvatemala


Območje je težko dosegljivo, saj se nahaja globoko v gvatemalski džungli, a ko boste prispeli na cilj, boste pozabili na vse težave. Sredi neokrnjene narave se nahaja vrsta naravnih bazenov, v katerih se je mogoče osvežiti.

Narodni park Lencois Maranhenses, Brazilija


Na severovzhodu Brazilije se nahaja Lencois Maranhenses, v katerem plitvo kotanjo nepropustnih kamnin ponekod prekrivajo obsežne peščene sipine. Priporočamo, da ga obiščete med marcem in septembrom, saj je takrat razgled najlepši.

Sveta dolina Inkov, Peru


Ta dolina povezuje glavno mesto Peruja, Cusco, z izgubljenim mestom Inkov, Macchu Picchujem. Zapolnjuje jo vrsta prečudovitih vasic. Pozornost turistov vzbujajo predvsem lokalne tržnice.

Otočje San Blas, Panama


Če iščete raj, potem je to otočje primerna destinacija za vas. Navdušilo vas bo z neokrnjeno naravo. Otoki, ki jih lahko dosežete iz Paname ali Kartagine, so po večini neposeljeni.

Chachapoyas, Peru

https://www.instagram.com/p/BgkZT3bB0Jb/?tagged=chachapoyas
V primeru, da se želite izogniti množicam turistov v Machu Picchuju, vas pričakuje Chachapoyas. Spektakularna trdnjava, ki je skrita v enem izmed najbolj odročnih predelov Andov, ponuja priložnost, da raziščete perujsko zgodovino.

Capurgana in Sapzurro, Kolumbija

https://www.instagram.com/p/BgjfkMkBupO/?taken-at=252552669
Ta dva idilična mesteca ležita v regiji Choco ob Tihem oceanu. Na kolumbijskih plažah se boste lahko preizkusili v potapljanju, ob tem pa uživali ob morski hrani in občudovali gore, prekrite z džunglo.

Cenote, Mehika


Cenote je kraška jama, ki je po večini zalita z vodo. Takšne jame najdemo predvsem na mehiškem polotoku Jukatan. V njih je mogoče celo zaplaviti. Priporočamo, da si v Mehiki vzamete čas tudi za raziskovanje divjine. Odkrili boste veliko živalskih vrst.

Narodni park Cerro Verde, Salvador


V Salvadorju boste doživeli edinstveno izkušnjo. Po tem, ko se boste povzpeli na vulkan Santa Ana, boste lahko občudovali kratersko jezero. Nato se nazaj do vznožja gore spustite kar na deski.

Angelov Slap, Venezuela


Angelov slap je z 979 metri najvišji slap na svetu. Najdemo ga v Narodnem parku Canaima, do njega pa lahko pridemo le po zraku, saj so druge poti zelo nevarne.

Cabo Polonio, Urugvaj


Ta destinacija je še vedno relativno skrita. Doseči jo je mogoče le z vozilom na pogon 4×4. Na peščenem območju vam ne bo na voljo tekoča voda in elektrika. To bodo nadomestile prečudovite plaže in nenavadne živalske vrste. Še posebej veliko je morskih levov.