Če ste željni avanture, je potem čas, da svoje potovanje načrtujete na popolnoma drugačen način, kot ste ga doslej.

Verjetno se vam je že pogosto zgodilo, da ste načrtovali potovanje, a ste že ob misli na iskanje bivališča hkrati pomislili tudi na to, da bi najraje ostali doma. Enolična ponudba bivališč zna biti za  tiste, ki resnično radi raziskujejo različne kraje, naporna, zato je tu nekaj najbolj edinstvenih krajev za bivanje, ko se naveličate tipičnih hotelov.

Zakaj spati v standardnem hotelu, če lahko spite v igluju, ‘bučki’, iz katere lahko gledate v zvezdno nebo, ali božate žirafe, medtem ko jeste zajtrk? Ko se boste vrnili s potovanja, se ne boste zgolj spominjali kraja, ki ste ga obiskali, ampak bo prvič v življenju glavna atrakcija vašega potovanja prenočišče.

IGLU

Ljubitelji mraza in bele odeje, čas je, da v okviru Northern Lights obiščete enega izmed iglujev na Finskem. Kakslauttanen je kraj, kjer lahko iz udobja  postelje občudujete zvezde. Ah, temu se reče enkratna življenjska izkušnja.

kakslauttanen.fi

DREVESNA HIŠKA

ZDA ne morete zapustiti brez obiska atlantskega gozda, v katerem se skriva pravljica. V notranjosti gozda, obdana z viskomi debli, listjem in gozdnim življenjem se nahaja drevesna hiša, najbolj zaželena atrakcija na Airbnbju že nekaj časa. Lahko spite v notranjosti ali posteljo postavite na posebno platformo, kjer imate pogled na zvezdno nebo.

airbnb.co.uk

BUNGALOVI NA VODI

Jamajko morate obiskati zaradi njihovih ‘srčkastih’ bungalov sredi Karibov. Obdani so s turkizno vodo, peščenimi plažami in modrim nebom  in raj je dobil novo definicijo.

sandals.co.uk

ŽIRAFJI DVOREC

Obdani z visokimi bitji, medtem ko jeste zajtrk, počivate, berete … zveni prekleto dobro. Če imate Instagram, ste potem verjetno vsaj enkrar videli zanimive fotografije na profilu Giraffe Manor. Če prenočujete tu, se lahko prebudite z žirafami, ki skozi okno dostopajo do vaše spalnice. Z njimi  lahko tudi jeste ali jih hranite. To kraj morate postaviti na ‘bucket list’!

thesafaricollection.com

LETALO

Če imate radi letala, boste želeli prespati v prenovljenem jumbo-jetu, ki je na tleh. Boeing 747-212B ima na voljo 76 ležišč za goste. V tem letalu vam zaradi navdušenja verjetno ne bo uspelo zaspati.

jumbostay.com

SKYLODGE SUITE

Pustolovci gotovo poznajo Skylodge suite, saj se morate povzpeti do skrajnih višin, da bi spali na steni gore v Peruju. Svojo hiško na nebu si boste lahko prislužili le s hojo do vrha Via Ferrata. Verjetno bo težko, a vredno, saj je suita popolnoma prosojna, kar pomeni, da boste zaspali in se prebudili v objemu neba v vseh njegovih podobah.

airbnb.co.uk