Le hvaležni smo lahko, če kakšno stvar počnemo sami! To lahko namreč na nas deluje izjemno terapevtsko: če jemo sami, lahko zares uživamo v hrani, če se sprehajamo sami, imamo tisto redko priložnost, da razmišljamo, če potujemo sami, imamo neverjetno možnost, da odkrivamo samega sebe in osebnostno rastemo. In na takšna "solo" potovanja bi se morale odpraviti tudi ženske. Tukaj so kraji, ki bi jih ženske morale obiskati same!

Kraji, ki bi jih ženske morale obiskati same:

København, Danska

København je ena od najvarnejših prestolnic v Evropi, ponaša se namreč z nizko stopnjo kriminala. Danski način življenja bomo hitro vzljubile, saj je okolje prijazno in gostoljubno. Obisk raje načrtujmo v poletnih mesecih, kot je vreme boljše in so dnevi daljši. Raziščimo barvito pristanišče Nyhavn Harbour, ki je znano po svojih restavracijah, trampolinih ob pločnikih in lepi okolici.

Kopenhagen, Danska

Kobenhavn, Danska

London, Anglija

Seveda ni nič narobe, če se odpravimo do londonskih največjih znamenitosti, a London je veliko več kot le Westminster. Obiščimo številne edinstvene in večkulturne okraje, kot so gledališča na West Endu, uživajmo na soncu na Hampstead Heathu v severnem delu Londona ter se odpravimo v soseski, kot sta Hoxton in Spitalfields v vzhodnem delu Londona. Čeprav London ni poceni, obstaja veliko lepih parkov in vrtov, večina muzejev pa je brezplačnih.

London, Anglija

London, Anglija

Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam je znan predvsem po svojih “slabih razvadah” (legalizirani prostituciji in drogah), hkrati pa je zelo varen tudi za “solo” potnike. TripAdvisor ga navaja kot enega od 25 najvarnejših mest na svetu, njegovo živahno nočno življenje pa v resnici pomeni to, da se bomo na ulicah zvečer ali ponoči le redko znašle same. Mesto lahko raziskujemo peš ali s kolesom. Obiščimo mestne tržnice, vključno z edino plavajočo tržnico cvetja na svetu.

Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam, Nizozemska

Bergen, Norveška

Skandinavske države veljajo za varne države, prebivalci pa so običajno zelo prijazni. Bergen je drugo največje mesto na Norveškem in odličen urbani začetek raziskovanja Norveške, ki bo brez dvoma vodilo do fjordov. V mestu obiščimo Bryggen, slikovit pomol, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine, ter si privoščimo kakšno ulično ribjo jed (kot je na primer kitov zrezek). V Bergnu nikakor ne smemo spregledati vzpenjače, od koder bomo imele čudovit razgled na celotno mesto.

Bergen, Norveška

Bergen, Norveška

PREBERITE ŠE: Čudovite ceste, ki si jih želimo prevoziti vsaj enkrat v življenju

Santiago, Čile

Najbolj naseljeno mesto v Čilu (okoli 40 odstotkov državljanov živi v Santiagu) je čudovito mesto za “solo” popotnike. Redno se uvršča med najvarnejša velika mesta v Južni Ameriki in je znano po živahnem uličnem življenju. Raziščimo številne koncertne dvorane, cerkve in muzeje, kot je na primer osupljiv muzej Museo Nacional Bellas Artes. Odpravimo se v največji mestni park Cerro San Cristóbal, kjer bomo preživele cel dan. Z vzpenjačo se lahko odpeljemo v živalski vrt, botanične vrtove in na razgledno točko Terraza Bellavista, ki ponuja osupljiv razgled na mesto in okoliško gorovje.

Santiago, Čile

Santiago, Čile

Hongkong, Kitajska

Hongkong je lahko top destinacija za urbano avanturo. Čakajo nas številne znamenitosti, zvoki in vonji. Edinstven presek bogate zgodovine Kitajske in sodobnih vplivov zahoda nas bo očaral s svojo kulinarično ponudbo plavajočih restavracij. Obiščemo lahko nočne klube na ulici Lan Kwai Fong, ulici, ki je znana kot “ulica zabave”. V nekdanji britanski koloniji se bomo v primerjavi z mnogimi drugimi destinacijami v Aziji veliko težje izgubili, saj ima dvojno signalizacijo in vljudne, večinoma dvojezične domačine.

Hong Kong, Kitajska

Hongkong, Kitajska

Boracay, Filipini

Boracay je otok v jugovzhodni Aziji, kjer si lahko privoščimo počitnice na soncu. Beli pesek, kristalno čista voda in čudoviti sončni zahodi so očitno dovolj dober razlog, da z obiskom ne smemo predolgo odlašati. Prav tako velja omeniti, da bomo tukaj naletele na daleč najprijaznejše nasmehe na svetu – Filipinci so namreč eni izmed najsrečnejših ljudi na svetu.

Boracay, Filipini

Boracay, Filipini

Melbourne, Avstralija

Melbourne je med Avstralci znan kot drugo mesto, vendar je številka ena za popotnike, ki okoli pohajkujejo sami. Čeprav je precej manjši kot Sydney, ponuja vse, kar si prava popotnica želi – umetnost in nakupovanje, vse pa je dostopno z brezplačnim tramvajem. Predela Hosier in Union sta idealna za umetniške “selfije”, 146 let stara stavba Royal Arcade pa bo gostila vsa nakupovanja željna dekleta, ki bodo lahko medtem uživala v viktorijanskem arhitekturnem sijaju.

Melbourne, Avstralija

Melbourne, Avstralija