LG nas vedno preseneti z nenavadnimi idejami – na kongresu mobilne telefonije MWC 2019 so tako predstavili telefonLG G8 ThinQ s posebnim fotoaparatom in LG V50 ThinQ 5G prvi telefon za omrežja pete generacije oz. 5G. Hudo, kajne?

LG G8 ThinQ, ki so ga predstavili na kongresu MWC 2019 v Barceloni, ima spredaj vgrajen fotoaparat s tipalom ToF (Time of Flight), ki poenostavljeno povedano meri čas, ki ga porabijo svetlobni fotoni za potovanje do objekta in nazaj. Iz tega lahko potem sistem sestavi nekakšen 3D-model motiva. V realnem času, seveda.

Tako je odklepanje z obrazom precej bolj varno, saj telefona LG G8 ThinQ ni mogoče pretentati z običajno fotografijo, ki je samo dvodimenzionalna. LG G8 ThinQ pa se bo zaradi tega fotoaparata dalo odklepati tudi z dlanjo. Podobnost strukture dlani med dvema človekoma pa se zgodi enkrat na milijardo.

Poleg varnosti so LG-jevi inženirji omogočili še upravljanje s kretnjami nad zaslonom. Lahko boste vrteli gumb za glasnost in zajemali posnetke zaslona, ne da bi se tega sploh dotaknili. Sam telefon LG G8 ThinQ pa ponuja vse, kar sodoben mobilnik mora: od najnovejšega procesorja, do zaslona OLED in mogočnega zvoka, ki ga ustvarja kar zaslon z vibriranjem.

Galerija: LG G8 ThinQ

LG je predstavil tudi svoj prvi telefon za omrežja pete generacije oz. 5G, ki jih ponekod po svetu že postavljajo.

LG V50 ThinQ 5G je evolucija modela V40. Od tega se razlikuje po večji bateriji (4000 mAh), novejšem procesorju (Snapdragon 855), hitrejšem polnjenju in še kakšni malenkosti.

Dalo se bo tudi dokupiti nosilec za telefon z vgrajenim dodatnim zaslonom, v osnovi enakim, kot ga že ima V50. Dvojni zaslon naj bi bil fin za igričarje, pa za večpredstavnost in večopravilnost.

Galerija: LG V50 ThinQ 5G