Kateri so najboljši filmi 2019 prve polovice leta, ki so nas najbolj prepričali? Morda boste presenečeni: najboljši filmi 2019 namreč niso blockbusterji!

Vas zanima, kateri so najboljši filmi 2019? V uredništvu smo pobrskali za novostmi in naredili seznam “najboljši filmi 2019”, ki ga bomo seveda sproti dopolnjevali. Med njimi ne boste našli le Marvelovih blockbusterjev, temveč smo seznam dobro premislili in poiskali tudi alternativne filme, ki se morda niso vrteli v kinih. Kateri so najboljši filmi 2019 prve polovice leta, ki jih moraš videti?

High Flying Bird (2019)


Režiser Steven Soderbergh v filmu pripoveduje zgodbo športnega agenta Raya, ki zastopa mladega igralca bejzbola. Prisljen je, da reši svojo rit, ustreže svoji stranki in morda zatrese organizacijo, ki je v preteklosti zlorabljala svoje stranke.

Mi (Us, 2019)


Zakonca Gabe in Adelaide Wilson odpeljeta svoja otroka na oddih v svojo hišo na plaži, kjer nameravajo uživati s prijatelji. A njihova vedrina se kmalu spremeni v napetost in kaos, ko se na obisk povabijo nepovabljeni gostje.

Birds of Passage (2018)


V nasilnem desetletju, času izvora trgovine s prepovedanimi drogami v Kolumbiji, se Rapayet in njegova družina vpletejo v vojno za nadzor poslovanja z drogami, ki pa na koncu uniči njihova življenja in njihovo kulturo.

Maščevalci: Zaključek (Avengers: Endgame, 2019)


Niz nesrečnih dogodkov, ki jih je povzročil Thanos, se je zaključil z izginotjem polovice vesolja in usodnim uničevanjem Maščevalcev, a je s tem je samo prisilil ostale Maščevalce v borbo v veličastnem zaključku.

Transit (2018)


Moški, ki poskuša pobegniti iz nacistične Francije, se zaljubi v ženo mrtvega pisatelja, katerega identiteto je prevzel.

Amazing Grace (2018)


Dokumentarni koncertni film prikazuje veličastno Aretho Franklin. Sestavljen je iz posnetkov, ki so nastali pri snemanju albuma Amazing Grace leta 1972. Film, ki ga je posnel Sydney Pollack, bo vašo skromni domač kino spremenil v sveto hišo!

Her Smell (2018)


Punk rockerca s željo po samouničenju se bori s treznostjo, medtem pa poskuša ponovno ujeti ustvarjalni navdih, ki je njen bend nekoč pripeljal do uspeha.

An Elephant Sitting Still (2018)


Film pripoveduje zgodbo štirih ljudi na Kitajskem, ki doživljajo težek dan, medtem pa se njihova življenja prepletajo.

Gloria Bell (2018)


Gloria je ženska v 50., ki pa se najbolje počuti, ko pleše po klubih. Odprta je za avanture, za čudaške stvari. Spremljamo njeno razmerje z ekscentričnim ločencem Arnoldom, njena dva odrasla in nekoliko zmedena otroka, bivšega moža in nevidnega soseda, ki vsako noč kriči v praznino.

Fyre (2019)


Fyre je skrbno sestavljen dokumentarec o projektu iz pekla. V njem spoznamo Billyja McFarlana, ki prodaja fantazijo o ekskluzivnosti, in njegovega poslovnega partnerja Ja Rula, ki prodaja bogat življenjski slog ter neprestano zabavo. Skupaj imata vizijo: glasbeni festival na Bahamih, ki obljublja nepozabno doživetje, vredno Instagrama. Dokumentarec vas popelje skozi vsako neumno odočitev in ima kar nekaj nepozabnih intervjujev.

Vrhunec (Climax, 2018)


Vrhunec so navdihnili resnični dogodki s plesne zabave, ki se je spremenila v peklensko norost. Skupina plesalcev se neko noč v zapuščeni šoli pripravlja na nastop. Po zadnji vaji se zberejo na zabavi, ki pa bo spremenila vse. Nekdo je namreč sangriji primešal halucinogeno drogo. Estetski performans, psihoseksualni plesni podvig, ki se na koncu preseli v nek halucinajskih deveti krog pekla.