Grozljivke naj bi v nas vzbudile gnus in strah. A v njih lahko očitno najdemo tudi neverjetno čudaške premise.

Šest neverjetno čudnih grozljivk:

Death Bed: The Bed That Eats (1977)

Premisa filma je, da postelja dobesedno je ljudi, saj jo je obsedel zlobni demon. Če so nekateri čudaški filmi včasih tudi dejansko dobri, Death Bed zagotovo ni.

I Am Here… Now (2009)

Režiser, scenarist in igralec, ki sliši na ime Neil Breen, je v svoji karieri posnel nemalo obupnih in čudaških filmov in I Am Here… Now je samo eden izmed njih. V njem se namreč na Zemljo vrne odrešenik, ki je prevzel obliko androida in želi kaznovati vse ljudi, ki ne skrbijo za okolje.

Phenomena (1985)

Italijanski mojster grozljivk Dario Argento je poleg slavne Suspirie (1977) posnel tudi Phenomeno, ki govori o mladi deklici, ki poseduje moč, s pomočjo katere se sporazumeva z žuželkami. To ji pomaga rešiti serijo umorov v švicarski zasebni šoli.

The Killing of Satan (1983)

Filipinski film o možu, ki se mora zoperstaviti samemu Satanu, da bi lahko rešil svojo sestrično. V filmu lahko namreč najdemo vse. Od morskih demonov, čarobnih laserjev in kačo, ki prejme klofuto.

Mystics in Bali (1981)

Američanka, ki se odpravi na Bali, podleže uroku čarovnice in se spremeni v glavo, ki lahko leti. Kaj več niti ni treba dodati.

Sleepaway Camp 2: Happy Campers (1982)

Angela dela v poletnem taboru, kjer ubije prav vse, ki se grdo vedejo, kar pripelje do nekaj neverjetno absurdnih umorov. Zanimivost: v glavni vlogi igra Pamela Springsteen, mlajša sestra slavnega glasbenika Brucea Springsteena.