Verjetno ste tudi vi razmišljali o tem, kaj se zgodi z vami po smrti. Znanstveniki so naši odgovor, ki je rahlo srhljiv.

Dr. Sam Parnia z univerze v New Yorku je odkril, da človekova zavest deluje tudi po tem, ko človek že umre. Njegova ekipa je raziskovala primere žrtev srčnega zastoja, za katere se je že zdelo, da je njihovega življenja konec, a so pozneje oživele.

Ti ljudje so bili sposobni opisati dogodke, ki so se odvijali med tem, ko se je njihovo srce ustavilo. Spomnili so se, denimo, pogovorov med zdravniki in medicinskimi sestrami.

Možgani delujejo tudi po zastoju srca.

Medicina sicer pravi, da smrt nastopi, ko srce neha biti. Posledično možgani ne prejemajo več krvi, kar onemogoča telesu, da ostane živo. Možganska skorja, ki nam omogoča mišljenje, v času do 20 sekund neha opravljati svoje funkcije.

Smrt je neznanka.

To še zdaleč ni edini primer, ki je pokazal, da naši možgani po smrti še ne nehajo delovati. Nedavno so zdravniki iz Kanade poročali o pacientu, čigar možgani so kazali znake aktivnosti še po tem, ko so izključili aparate, ki so pacienta ohranjali pri življenju.