Fashionisti po vsem svetu Nike Cortez za letošnjo pomlad postavljajo visoko na sezname #musthave izdelkov, s katerimi boste nadgradili svoj modni slog. Retro je vsekakor spet in!

Nike Cortez je pravzaprav dedek športnih copat, ki ga je razvil legendarni inovator Bill Bowerman z namenom ustvariti tekaški čevelj, ki bi pometel s konkurenco. Pisalo se je leto 1972 in prav s tem čevljem je Nike utrdil svojo vizijo in poslanstvo izdelovanja najboljših športnih copat. Pot do uspehov pa je bila tlakovana z veliko eksperimenti in prototipi, ki jih je Bowerman izdeloval kar sam.

PREBERITE ŠE: Udobni čevlji, na katere prisegajo najbolj modna dekleta na svetu

Nike Cortez - Liberty Summer

Nike Cortez – Liberty Summer

Glavna novost, ki jo je prinesel model Cortez, je bil poseben sistem oblazinjenja podplata, nekakšna “sodobna” sendvična konstrukcija športnih copat, ki je kombinacija trde gume in mehke gobe v dveh sendviču podobnih plasteh. S kombinacijo različnih materialov je bila prvič dosežena absorpcija tresljajev na peti in s tem boljši dosežki tekačev. Sendvična konstrukcija je še danes vidna z značilnim modnim trakom na peti, ki estetsko prikazuje različne uporabljene materiale. Tovrstna tehnološka zasnova pa je postala tudi standard številnih drugih proizvajalcev.

V letu 2016 se model Cortez vrača, sicer ne na tekaške proge, temveč na ulice prestolnic in modne brvi ter v omaro slehernega fashionista. Odličnost dizajna, ki ga prežema nostalgija, in vrhunskost izdelave ter nove tehnološke metode izdelave in kombinacije materialov mu dajejo nov zalet. Tako eden najvplivnejših Nikovih modelov znova doživlja nesluten preporod. Ker je retro in!

Ogled galerije – Nike Cortez