Na otoku Providenciales, ki spada pod Turks in Caicos, vas čaka več sto psičkov, s katerimi se lahko igrate, jih sprehajate ali posvojite.

Dobrodelna organizacija Potcake Place že od leta 2005 na otoku Providenciales rešuje ljubke pasje mladičke, ki se soočajo s številnimi težavami, kot je na primer lakota. Psički so po večini mešanica labradorca, nemškega ovčarja in foksterierja, odrasli pa tehtajo med 20 in 23 kilogrami. Letno tako sprejmejo približno 500 psov.


Da jih lahko posvojite, morate biti stari vsaj 25 let in vsi člani vaše družine se morajo zavedati, da gre za večletno obvezo, ki je nikakor ne gre jemati zlahka.

PREBERITE ŠE: RENAISSANCE ISLAND: ČAROBNI OTOK NA KARIBIH


Vsi kužki imajo zdravstveno spričevalo, kjer so zapisane vse zdravstvene informacije in cepljenja. Posvojitev je brezplačna, prosijo pa za donacijo za kritje potrebnih stroškov.

To pa ni edini tropski otok, ki sprejema pse. Territorio de Zaguates na Kostariki prav tako sprejema potepuške pse, kjer zanje poskrbijo, jih negujejo in sprejemajo obiskovalce, ki bi jih morda želeli posvojiti.

Več informacij:
citymagazine.si