Prva polovica leta je takorekoč že skoraj za nami in v njej smo lahko videli kar nekaj zanimivih filmov. A filmi 2019 še zdaleč niso pri koncu. Katere težko pričakujemo?

Zabeležite si v koledarček! To so namreč filmi 2019, ki jih v drugi polovici leta težko pričakujemo! Kateri je vaš favorit?

Rocketman (2019)


Biografska zgodba o angleškem glasbeniku Eltonu Johnu bo zajela njegove začetke od nadarjenega začetnika na londonski Kraljevi glasbeni akademiji ter prikazovala karierno pot do svetovno znanega zvezdnika, ki je skupaj ustvarjal in sodeloval s priznanim tekstopiscem, pesnikom in pevcem Berniejem Taupinom.
Predviden izzid filma je 30. maj.

Late Night (2019)


Emma Thompson igra zoprno voditeljico večernega zabavnega programa, Mindy Kaling pa idealistično pisateljico, ki je tudi edina ženska med scenaristi. Nenavaden par poskuša šov dvigniti iz povprečnega “belskega” nivoja in preprečiti prekinitev programa.
Previden izzid filma je 7. junij.

Tudi sonce je zvezda (The Sun Is Also a Star, 2019)


Natasho med prečkanjem ceste pred drvečim avtomobilom reši neznanec, s katerim se kmalu nepričakovano zbližata. Medtem, ko se počasi spoznavata, pa so Natashi šteti dnevi, saj nima formalnega dovoljenja za bivanje v ZDA.
Predviden izzid filma je 13. junij.

Shaft (2019)


V tretji generaciji “temnopoltega Jamesa Bonda” bo zaigral Jessie Usher. Ta se priduži Shaftoma, ki sta bila tukaj pred njima: njegovemu očetu (igra ga Samuel L. Jackson) in njegovemu dedku (igra ga Richard Roundtree, orginalni Shaft). Skupaj želijo odkriti, kdo je ubil najboljšeg prijatelja najmlajšega Shafta.
Predviden izzid filma je 14. junij.

Annabelle 3 (Anabelle Comes Home, 2019)


Filmsko vesolje Priklicanega zla še naprej Širi svoje zlo. Ta film – tretji v izjemno uspešni podfranšizi Annabelle – se dogaja med filmoma Priklicano zlo in Priklicano zlo 2 ter sledi preiskovalcema paranormalnega, Edu in Lorraine Warren, ki domov prineseta lutko, ki bo kmalu začela trpinčiti nujno hčerko.
Predviden izzid filma je 4. julij.

Spider-Man: Daleč od doma (Spider-Man: Far From Home, 2019)


V nadaljevanju filma iz 2017 spremljamo Petra Parkerja (Tom Holland), ki se odpravlja na evropsko pustolovščino, kjer ga Nick Fury (Samuel L. Jackson) rekrutira za boj proti Mysteriu (Jake Gyleenhaal).
Previden izzid filma je 4. julij.

Levji kralj (The Lion King, 2019)


V osrčju afriške savane se rodi bodoči kralj. Simba idealizira očeta, kralja Mufaso, in si k srcu jemlje svojo kraljevo usodo. A Scar, Mufasov brat, ima svoje načrte. Začne se borba za prestol, z že znanim izdajstvom, dramo in strašno tragedijo. S pomočjo prijateljev mora Simba hitro odrasti in si priboriti tisto, kar mu pripada.
Previden izzid je 18. julij.

Hitri in drzni: Hobbs in Shaw (Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw, 2019)


Novi del franšize Hitri in drzni bo tokrat posvečen drugačnim obratom. Ne gre namreč nadaljevanje, temveč za izpeljanko, ki se bo osredotočila na ameriškega varnostnega agenta Luka Hobbsa in njegovo neobičajno zavezništvo z Deckardom Shawom.
Previden izzid filma je 1. avgust.

Bilo je nekoč v Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood, 2019)


Film je zgodba o nekdanjem zvezdniku televizijskih vesternov (Leonardo DiCaprio) in njegovem dolgoletnem dvojniku (Brad Pitt), ki se v času umorov zloglasnega serijskega morilca Charlesa Mansona leta 1969 v Los Angelesu odpravita na pot, da bi se uveljavila v filmski industriji.
Previden izzid filma je 8. avgust.

Tisto: Drugo poglavje (It: Chapter Two, 2019)


Zlo vsakih 27 let obišče mestece Derry in tako v drugem poglavju filma Tisto srečamo like iz prvega dela, ki so danes, skoraj 30 let po prvotnih dogodkih, odrasli ljudje. Klub luzerjev tako združi usoden klic. Bodo tokrat pokončali zlo?
Predviden izzid filma je 5. september.

Tolkien (2019)


Film prikazuje obdobje življenja pisatelja Tolkiena (avtor Hobita in Gospodarja prstanov), ki ga je najbolj definiralo. Mlada sirota tako odkriva prijateljstvo, spoznava ljubezen in umetniško inspiracijo v skupini izobčenih sošolcev. V svetu pa se pričenja prva svetovna vojna, ki ogrozi skupino prijateljev.
Previden izzid filma je 12. september.

Vojna zvezd: Epizoa IX (Star Wars: Episode IX, 2019)


Ultimativni finale Skywalkerjeve sage in zadnji del trilogije, ki sledi filmoma Sila se prebuja (2015) in Poslednji Jedi (2017), zgodba pa je postavljena leto dni po dogodkih, ki so se zgodili v slednjem.
Predviden izzid filma je 19. december.