Tukaj so serije, ki jih gledajo in cenijo le pametni ljudje!

Te serije gledajo in cenijo le pametni ljudje:

Sherlock (2010– )


Britanska televizijska kriminalna drama je sodobna adaptacija detektivskih zgodb Sira Arthurja Conana Doyla o Sherlocku Holmsu. V glavnih vlogah lahko vidimo Benedicta Cumberbatcha kot Sherlocka in Martina Freemana kot Watsona.

Hiša iz kart (House of Cards, 2013– )


Hiša iz kart je ameriška politična drama, adaptacija BBC-jeve mini serije z istim naslovom. Temelji na romanu Michaela Dobbsa.

Igra prestolov (Game of Thrones, 2011– )


Ameriška fantazijska drama je priredba knjižne serije Pesem ledu in ognja pisatelja Georga R. R. Martina.

Kriva pota (Breaking Bad, 2008–2013)


Kriva pota je ameriška kriminalna drama, ki pripoveduje zgodbo Walterja Whita, učitelja kemije, ki ga diagnosticirajo s pljučnim rakom.

Dexter (2006–2013)


Ameriška televizijska drama se osredotoča na Dexterja Morgana, člana policijskega oddelka v Miamiju, ki živi skrivno življenje kot serijski morilec.

Dosjeji X (The X-Files, 1993– )


V ameriški znanstvenofantastični grozljivki spoznamo posebna FBI agenta Foxa Mulderja in Dano Scully, ki preiskujeta Dosjeje X: nerešene primere, ki se vrtijo okoli paranormalnih pojavov.

Zdravnikova vest (House M.D., 2004–2012)


Dr. Gregory House je odvisnik od zdravil, nekonvencionalen medicinski genij, ki vodi skupino diagnostikov v bolnišnici v New Jerseyju.

Hannibal (2013–2015)


Psihološka grozljivka temelji na likih in elementih, ki se pojavljajo v romanu Rdeči zmaj in se osredotoča na odnos med posebnim FBI preiskovalcem Willom Grahamom ter doktorjem Hannibalom Lecterjem, forenzičnim psihiatrom, najhujšim sovražnikom Grahama.

Več informacij:
citymagazine.si