Ali menite, da potrebujete nov telefon? Odločitev o nakupu telefona zna biti še kako težka. Nanjo namreč vpliva vrsta dejavnikov. Da boste za iskanje informacij porabili kar se da malo časa, vam v nadaljevanju povemo, kateri telefoni, ki bodo izšli v letošnjem letu, so vredni svojega denarja. To so najbolj pričakovani pametni telefoni 2018.

Do konca koledarskega leta bo izšlo še veliko novih odličnih pametnih telefonov. Morda se nad katerim izmed teh tako navdušite, da boste pri starem telefonu vztrajali še nekaj mesecev in šele nato kupili svojo sanjsko napravo. Kateri so najbolj pričakovani pametni telefoni 2018?

Apple iPhone 2018 (predviden izid september 2018)

Letnica 2018 ne predstavlja pravega imena novega iPhona. Apple tega namreč še ni razkril. Kljub temu so se že pojavile govorice o novih modelih, ki naj bi izšli letos septembra. Nihče še ne ve, ali bo šlo za izboljšano različico iPhone X ali mogoče za kaj povsem novega. V vsakem primeru pričakujte, da bo novi telefon nudil procesor A12, bolj vzdržljivo baterijo, hitrejše polnjenje in operacijski sistem iOS 12.
apple.com

V čem bo novi iPhone prekašal iPhone X?

V čem bo novi iPhone prekašal iPhone X?

[su_button url=”http://amzn.to/2CdoelT” target=”blank” style=”flat” background=”#cc181e” size=”7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: shopping-cart” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]KUPI NA AMAZON: IPHONE X OD 964,00 €[/su_button]

Apple iPhone SE 2 (predviden izid marec 2018)

iPhone SE je znan kot manjša in cenejša različica iPhona. iPhone SE 2 pa je sodeč po govoricah narejen v nasprotju s to trditvijo. V bistvu naj bi se imenoval iPhone X SE, imel pa naj bi večji 6-palčni zaslon. Cena bo verjetno še vedno nekoliko nižja kot za iPhone X. Prav tako naj ne bi vseboval funkcije 3D Touch.
apple.com

IPhone SE je poznan kot iPhoneov 'mlajši brat'.

IPhone SE je poznan kot iPhoneov ‘mlajši brat’.

[su_button url=”http://amzn.to/2CfpQf5″ target=”blank” style=”flat” background=”#cc181e” size=”7″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: shopping-cart” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″]KUPI NA AMAZON: IPHONE SE OD 292,00 €[/su_button]

Google Pixel 3 (predviden izid oktober 2018)

4. oktobra 2018 pričakujemo predstavitev treh novih telefonov Google Pixel. Ti bi lahko predstavljali konkurenco tudi iPhonu X. Vsebovali bodo 10-nanometrski procesor Snapdragon 845  in zaslon OLED  z razmerjem 18 : 9.
store.google.com

 Google Pixel 2 bo kmalu dobil svojega naslednika.

Google Pixel 2 bo kmalu dobil svojega naslednika.

 

Huawei P20 (P11) (predviden izid marca 2018)

P20 bo predstavljen na dogodku v Parizu 27. marca letos. Pričakujemo lahko, da bo presegel svojega predhodnika – Huawei P10. Najverjetneje bo vseboval čip Kirin 970, ki že poganja model Mate 10. Mnogi menijo, da bo po zgledu sestrskega podjetja Honor opustil 3,5-milimetrski priključek za slušalke.
huaweislovenija.si

Huawei P10 bo kmalu dobil svojega naslednika.

Huawei P10 bo kmalu dobil svojega naslednika.

LG G7 (predviden izid junija 2018)

Nekateri so pričakovali, da bo LG G7 predstavljen že na CES 2018. Pri podjetju so pojasnili, da se je razvoj novega telefona nekoliko zavlekel. LG G7, ki bo morda poimenovan Icon, bo eden izmed prvih telefonov s Qualcommovim  procesorjem Snapdragon 845. Pričakuje se tudi, da bo imel zaslon OLED FullVision v razmerju 18 : 9 in senzor za prstne odtise pod steklom.
lgmobile.si

Ste bili navdušeni nad LG G6? Potem bo LG G7 prava izbira za vas.

Ste bili navdušeni nad LG G6? Potem bo LG G7 prava izbira za vas.

Nokia 9  (predviden izid februarja 2018)

Nokia bo svoj novi pametni telefon morda naznanila že na MWC 2018, ki bo potekal 25. februarja. V primerjavi z Nokio 8 naj bi imel večji 5,7-palčni zaslon in 2 GB RAM-a več.
Temu dodamo še kamero z dvema lečama z ločljivostjo 13 MP. Kaže, da bi z novim pametnim telefonom Nokia lahko končno zadela v polno.
nokia.com

Ali se lahko Nokia vrne na zmagovite tirnice?

Ali se lahko Nokia vrne na zmagovite tirnice?

OnePlus 6 (predviden izid junija 2018)

OnePlus je v zadnjem času postal znan kot ‘rak rana’ vodilnih podjetij v panogi. V letošnjem letu namerava lansirati novi telefon OnePlus 6, ki bo navdušil s svojo zmogljivostjo in relativno nizko ceno. Podjetje namerava izzvati Apple in razviti svojo različico funkcije obraznega prepoznavanja. Tudi ta telefon bo imel procesor Snapdragon 845.
oneplus.net

OnePlus se želi po robu postaviti Appleu.

OnePlus se želi po robu postaviti Appleu.

Samsung Galaxy Note 9 (predviden izid avgusta 2018)

Novi Note bo ponudil nekatere funkcije, ki jih Galaxy S9 ni. Takšna je denimo bralnik prstnih odtisov pod steklom. Samsung naj bi eksperimentiral s sprednjim delom telefona, ki je v celoti izdelan iz stekla in v katerega so že vgrajeni senzorji in kamera.
samsung.com

Galaxy Note 9 bo nasledil svojega predhodnika Galaxy Note 8.

Galaxy Note 9 bo nasledil svojega predhodnika Galaxy Note 8.