To so najboljše komedije 21. stoletja. Pripravite se na večer smeha in zabave.

10 najboljših komedij 21. stoletja:

Morilca na kolektivca (In Bruges, 2006)


Če bi v slovarju iskali definicijo črne komedije, potem bi bila to zagotovo Morilca na kolektivca. Colin Farrell in Brendan Gleeson sta poklicna morilca, ki morata oditi na prisilni dopust v belgijsko mesto Brugge, saj sta zamočila pomemben posel. Starejši izmed dvojice se zlahka prilagodi v vlogo turista, medtem ko mlajši kar kliče morebitne težave.

Štirje levi (Four Lions, 2010)


Duhovita politična komedija, ki se islamskega terorizma loteva skozi prizmo satire, vidi džihadiste kot človeška bitja in človeška bitja kot inherentno absurdna. Kar je Reinerjev To je Spinal Tap! (This is Spinal Tap, 1984) naredil za heavy metal in Kubrickov Dr. Strangelove (Dr. Strangelove or: How I Stop Worrying and Love the Bomb, 1964) za hladno vojno, naredijo Štirje levi za sodobni terorizem.

Borat (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazahstan, 2006)


Kdo ne pozna tega zdaj že legendarnega filma Sache Barona Cohena? Britanski komik se namreč prelevi v Borata, kazahstanskega novinarja, ki odide v ZDA, da bi se naučil, kako izboljšati svojo državo. Mimogrede se še zaljubi v Pamelo Anderson.

Voditelj vrača udarec (Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, 2004)


Ko je komedija že tako bedasta, da je že dobra. To bi bil dober opis filma Willa Ferrella, kjer slednji upodobi samovšečnega napovedovalca novic. Satira na medijski svet, ki postreže z eno od najbolj absurdnih pretepaških bitk.

Team America: World Police (2004)


Ustvarjalca animirane serije za odrasle South Park sta ustvarila animiran celovečerec, ki je morda še bolj odštekan kot omenjena serija. Film sicer spremlja igralca Garyja Johnstona, ki ga rekrutira elitna protiteroristična Team America.

Vroča kifeljca (Hot Fuzz, 2007)


Režiser Edgar Wright je že pred tem postregel s komedijo Noč neumnih mrtvecev (Shaun of the Dead, 2004), ki velja za moderno klasiko britanskega filma, nato pa je z igralcema Simonom Peggom in Nickom Frostom ustvaril novo odlično komedijo Vroča kifeljca, ki je vrhunska parodija na vse policijske filme.

Naša mala mis (Little Miss Sunshine, 2006)


Eden od znamenitejših modernih filmov ceste, v katerem spremljamo disfunkcionalno in čustveno izpraznjeno družino.

40-letni devičnik (The 40 Year Old Virgin, 2005)


Še en film z igralcem Stevom Carellom, toda tokrat upodablja človeka, ki pri je pri štiridesetih še vedno devičnik. Pod površjem se skriva prav prikupna romantična zgodba, podkrepljena s kopico izredno smešnih prizorov.

Konec je tu (This is the End, 2013)


Skupina sodobnih komikov, v katero spadajo James Franco, Seth Rogen, Jonah Hill in ostali, se je odločila, da posname film, kjer igrajo sami sebe, obenem pa se med njihovo zasebno zabavo zgodi konec sveta.

Cmok cmok, bang bang (Kiss Kiss Bang Bang, 2005)


Črna komedija, ki je obudila kariero Roberta Downeyja Jr. Film, ki je izredno smešen, toda hkrati ponudi zanimivo detektivsko zgodbo z obilo sarkazma.

Več informacij:
citymagazine.si