Obstaja kar nekaj gimnastičnih treningov, ki vam lahko pomagajo v boju proti odvečni telesni teži in za izboljšanje mišičnega tonusa. Pripravili smo vam sklop vaj, s katerimi boste normalizirali telesne procese, izboljšali razpoloženje, uskladili delovanje notranjih organov in zravnali hrbtenico. Tu so vaje v postelji, ki bodo prav prišle vsem tistim, ki v postelji poležite nekoliko dlje.

Za dobro jutro – vaje v postelji: 

1. Sladoled

Lezite na hrbet. Roke stegnite nad glavo. V predel nad križnim delom hrbtenice namestite zvito brisačo in se popolnoma sprostite. Predstavljajte si, da ste eno s površino, na kateri ležite. Kot na tleh stopljen sladoled. Smejte se z očmi in usti. Celo telo se naj smeji!

Sladoled

Sladoled

2. Umivanje

Zvito brisačo namestite pod vrat (tako boste izvajali tudi vse naslednje vaje). Podrgnite dlani, da jih nekoliko zagrejete, in jih nato polagajte na obraz, čelo, zadnjo stran glave in na ušesa. Postopek ponovite še na vratu, prsih in trebuhu.

Umivanje

Umivanje

3. Ožemanje #1

Še vedno ležite na hrbtu z brisačo pod vratom. Z desno roko primite levo in s pritiskom masirajte predel od mezinca do komolca. Ponovite tudi z drugo roko.

Ožemanje #1

Ožemanje #1

4. Ožemanje #2

Naredite enako z nogami. Ožemite vse nepotrebno iz njih. Najprej zmasirajte predel pri prstih, nato pa potujte navzgor do gležnjev in vse do presredka.

Ožemanje #2

Ožemanje #2

5. Korenine

Še vedno ležite na hrbtu. Kolena so pokrčena. Z desno roko primite levo peto in jo energetsko pregnetite. Močno zmasirajte blazinice in ostale predele, s katerimi se dotikate tal med hojo. To so “korenine” našega telesa in predstavljajo pomembne telesne energetske točke.

PREBERITE ŠE: Preproste joga vaje proti bolečinam v hrbtenici

Korenine

Korenine

6. Raztezanje

Raztegnite vse svoje ude tako, da roke stegnete za glavo, noge pa potiskate v nasprotno smer. Spodvihajte prste na obeh nogah in napetost nato počasi popuščajte. Postopek ponovite nekajkrat.

Raztezanje

Raztezanje

7. Krokodilček

Kolena potegnite k trebuhu. Roke razprostrite stran od telesa. Glavo obrnite v levo, kolena pomaknite proti desni strani. Nato poglejte v desno, noge pa naj potujejo proti levi. Postopek ponovite tolikokrat, kot želite.

Krokodilček

Krokodilček