Ste se kdaj spraševali, zakaj pri poljubljanju zapremo oči? Pred kratkim je v Journal of Experimental Psychology bila objavljena študija prav na to temo. Čeprav je odgovor precej logičen, verjetno ni takšen, kot ste predvidevali.

Journal of Experimental Psychology je podal znanstveno razlago, zakaj pri poljubljanju zapremo oči. Vodji raziskave, psihologinji Sandra Murphy in Polly Dolton, sta udeležence prosili, naj rešijo niz vizualnih nalog z različno stopnjo težavnosti. Ves čas so jih motili dražljaji na koži različnih vrst. Na primer, medtem ko so morali udeleženci iskati zaporedje črk na zaslonu, so na dlaneh čutili rahle dražljaje, ki jih je povzročala naprava. Raziskave so pokazale, da en senzoričen dražljaj vpliva na drugega. Kadar okolje zaznavamo z več čutili, je naša pozornost skladno s tem razdeljena in tako vsak dražljaj spremljamo le delno.

PREBERITE ŠE: Kako biti lepa brez ličil

Zakaj pri poljubljanju zapremo oči

Zakaj pri poljubljanju zapremo oči

 

Pri poljubljanju zapremo oči, ker tako omogočimo večjo zbranost na romantično dogajanje. Zdaj je logično, zakaj se ves svet poljublja z zaprtimi očmi; tako je poljubljanje intenzivnejše in sploh boljše.