Uporabniki spletnega mesta Rotten Tomatoes so sestavili seznam 135 najboljših erotičnih filmov. Tu je seznam najboljših po našem izboru.

Poglejte si, kateri so najboljši erotični filmi po mnenju uporabnikov spletnega mesta Rotten Tomatoes.

Klavir (The Piano, 1993)

Nemo žensko, njeno hčer in klavir leta 1850 pošljejo na Novo Zelandijo z namenom, da se poroči z bogatim veleposestnikom. Kmalu pa začne hrepeneti po lokalnem delavcu na plantaži.
Ocena na Rotten Tomatoes: 91 %

Adelino življenje (Blue Is the Warmest Color, 2013)

Življenje Adele se spremeni po tem, ko spozna Emmo, mlado žensko z modrimi lasmi, ki ji dovoli, da odkrije poželenje in postane odrasla ženska. Adele se tako išče, izgubi in na koncu s pomočjo ljubezni in izgube le najde.
Ocena na Rotten Tomatoes: 90 %

Zaveza (Bound, 1996)

Violet želi pobegniti iz razmerja z mafijcem Caesarjem. Kmalu se tako zaplete v afero s privlačno nekdanjo zločinko Corky, s katero pripravita načrt, kako mafiji ukrasti 2 milijona ameriških dolarjev.
Ocena na Rotten Tomatoes: 92 %

Jaz pa tebi mamo (Y Tu Mamá También, 2001)

Dva 17-letnika spoznata starejšo žensko po imenu Luisa, jo navdušita s svojimi zgodbami in na koncu prepričata, da se z njima odpravi na novo pustolovščino.
Ocena na Rotten Tomatoes: 92 %

Nevarna razmerja (Dangerous Liaisons, 1988)

Zapeljevanje na francoskem dvoru v 18. stoletju postane zahrbtno, ko na površje priplavata čast in resnična romantična čustva.
Ocena na Rotten Tomatoes: 93 %

Neznanec z jezera (L’inconnu du lac, 2013)

Dva neznanca se srečata na nudistični plaži in se zaljubita …, a eden od njiju je resnično nevaren.
Ocena na Rotten Tomatoes: 93 %

Burgundski vojvoda (The Duke of Burgundy, 2014)

Cynthia in Evelyn dan za dnem izvajata preproste, a provokativne rituale, ki se končajo z Evelyinino kaznijo in užitkom. Ko si Cynthia zaželi normalnejšega razmerja, Evelynina obsedenost z erotiko hitro postane zasvojenost, ki pa jo lahko spravi v skrajnosti.
Ocena na Rotten Tomatoes: 94 %

Modri žamet (Blue Velvet, 1986)

Ko Jeffrey Beaumont najde odrezano človeško uho, postane del nevarne drame med pevko Dorothy Vallens in sociopatom Frankom Boothom, ki je ugrabil sina Dorothy in ga izkorišča, da lahko zlorablja in posiljuje Dorothy. Ko Jeffery poskuša pomagati Dorothy, se zave, da ima temno seksualno stran.
Ocena na Rotten Tomatoes: 94 %

Služkinja (The Handmaiden, 2016)


Korejka je najeta, da služi japonski dedinji, hkrati pa je del zarote, ki bo naslednico stala njene dediščine.
Ocena na Rotten Tomatoes: 95 %

Weekend (2011)


Film sledi Russellu, ki po tem, ko po naključju iz nočnega kluba domov odpelje umetnika Glena, z njim preživi 48 ur v spalnici in po lokalih. Pripovedujeta si zgodbe, seksata, hkrati pa razvijata vez, ki bo ostala celo življenje.
Ocena na Rotten Tomatoes: 95 %

Exotica (1994)


Film se osredotoča na striptiz klub Exotica, kjer mlade plesalke gostom ugodijo tako v spolnih kot tudi psiholoških potrebah. V filmu sicer spremljamo razmerje med težavnim taksistom Francisom in mlado striptizeto Christino.
Ocena na Rotten Tomatoes: 97 %

Telesna strast (Body Heat, 1981)

Film se odvija v vročem obalnem mestecu na Floridi, kjer naivni odvetnik Ned popusti čarom privlačne Matty. Ta Neda zmanipulira, da umori njenega precej starejšega moža. A pretkana Matty bo spremenila potek dogodkov.
Ocena na Rotten Tomatoes: 97 %

Seks, laži in videotrakovi (Sex, Lies and Videotape, 1989)

V nesrečnem zakonu med Anno in Johnom John vara z Annino sestro Cynthio. Ko se John poveže s starim prijateljem Grahamom, ki ima fetiš na snemanje žensk, se vse spremeni.
Ocena na Rotten Tomatoes: 96 %

Lepe norice (La belle noiseuse, 1991)

Ko mladi umetnik in njegovo dekle Marianne obiščeta slavnega slikarja Édouarda Frenhoferja in njegovo lepo ženo v njunem dvorcu, Frenhofer v Marianne najde navdih in ponovno začne slikati.
Ocena na Rotten Tomatoes: 100 %